Harry Potter / Έρχεται live action σειρά στο HBO Max;

Περίληψη: Φαίνεται ότι το επόμενο «κεφάλαιο» για το σύμπαν του Harry Potter είναι η μεταφορά του στην τηλεόραση, αν οι πληροφορίες που θέλουν τη δημιουργία σειράς στο HBO Max επαληθευτούν.

Στα πρώτα στάδια ανάπτυξης τηλεοπτικής σειράς σχετική με τον κόσμο του Harry Potter φαίνεται να βρίσκεται το HBO. Συγκεκριμένα η Warner θέλει να δημιουργήσει τηλεοπτική σειρά που θα προβληθεί στη νέα streaming υπηρεσία HBO Max.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το εγχείρημα βρίσκεται ήδη στα πρώτα του βήματα. Η Warner φαίνεται να έχει ξεκινήσει συζητήσεις με διάφορους σεναριογράφους, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση. Η Warner εξερευνά όλες τις πιθανές ιδέες αυτή τη στιγμή αλλά δεν έχει δώσει ακόμα το «πράσινο φως», για να ξεκινήσει η παραγωγή κάποιας από όλες αυτές.

Η επιθυμία της Warner να επεκτείνει κι άλλο το σύμπαν του Harry Potter είναι απόλυτα λογική. Ο κόσμος που δημιούργησε η J. K. Rowling είναι μια από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές μεταφορές για την Warner και έχει οδηγήσει στη δημιουργία θεματικών πάρκων, παιχνιδιών, mobile games και πολλών ακόμα.

Ακόμα και η ίδια η J. K. Rowling μεγαλώνει το μαγικό σύμπαν που δημιούργησε με καινούργια βιβλία, όπως το «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί», το βιβλίο που πιάνει την ιστορία 19 χρόνια μετά τα γεγονότα του τελευταίου βιβλίου της κύριας σειράς «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου». Η κύρια ιστορία αποτελείται από 7 βιβλία. Η αρχή έγινε με το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» και ακολούθησαν 6 ακόμα αγαπημένες ιστορίες, όπως τα «Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» και «Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα». Από αυτά τα 7 βιβλία η Warner δημιούργησε 8 ταινίες, οι οποίες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Επιπλέον η Warner έχει μεταφέρει στον κινηματογράφο και τη spin-off σειρά Fantastic Beasts, η οποία βασίζεται και πάλι στα γραπτά της Rowling, που μας παρουσιάζουν τα ξεχωριστά πλάσματα του κόσμου των μάγων.

bookfriends


Ακόμα είναι άγνωστο σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η εταιρία σχετικά με το σενάριο της σειράς Χάρι Πότερ. Βρισκόμαστε ακόμα σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο και υπάρχει πάντα η πιθανότητα το project να μη προχωρήσει καθόλου. Όποια εξέλιξη κι αν έχουν τα σχέδια της Warner για τηλεοπτική σειρά στο HBO Max, πάντως, τα αγαπημένα βιβλία Χάρι Πότερ υπάρχουν πάντα στο βιβλιοπωλείο του Public, για να σε μεταφέρουν στο μαγικό τους κόσμο!