Τα βιβλία Redwall γίνονται ταινία και σειρά στο Netflix!

Περίληψη: Το Netflix εμπνέεται (ξανά) από τη λογοτεχνία: Η streaming πλατφόρμα απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς βιβλίων Redwall, τα οποία θα... μεταμορφώσει σε ταινία και σειρά!

Η σειρά βιβλίων φαντασίας Redwall από τον Brian Jacques είναι το νέο project του Netflix. Η νούμερο ένα streaming υπηρεσία συμφώνησε για τα δικαιώματα της μεταφοράς των βιβλίων στη μικρή οθόνη και ετοιμάζεται να δημιουργήσει τόσο ταινία όσο και σειρά γύρω από αυτά.

Την ανακοίνωση έκανε το ίδιο το Netflix μέσω Twitter, το οποίο έκανε γνωστό και το πρώτο μέλος της παραγωγής. Αυτός θα είναι ο Patrick McHale, ο δημιουργός της mini σειράς Over the Garden Wall, ο οποίος θα είναι ο σεναριογράφος της ταινίας. Η ταινία θα βασίζεται στο «Redwall», το πρώτο βιβλίο της σειράς, ενώ η σειρά θα περιστρέφεται γύρω από το χαρακτήρα του Martin the Warrior.

Η σειρά βιβλίων Redwall ξεκίνησε να δημοσιεύεται το 1986. Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Matthias το ποντίκι, ο οποίος προστατεύει το αβαείο του Redwall από έναν στρατό τρωκτικών, που του επιτίθεται. Ο Matthias έχει για είδωλό του τον Martin, έναν θρυλικό πολεμιστή. Η σειρά αποτελείται από 22 βιβλία, τα οποία έχουν σημειώσει πάνω από 30 εκατ. πωλήσεις από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους.

Τόσο η ταινία όσο και η σειρά θα είναι κινουμένων σχεδίων. Το Netflix δεν έχει ακόμα αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες για τις φωνές που θα ενσαρκώσουν τους χαρακτήρες των επικών περιπετειών φαντασίας του κόσμου του Redwall.

Αυτή δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά, που η σειρά βιβλίων Redwall θα μεταφερθεί σε μέσο πέραν των βιβλίων. Παλαιότερα, μεταξύ 1999 και 2002, το Redwall είχε γίνει ξανά τηλεοπτική σειρά. Επίσης το 2018 κυκλοφόρησε για PC το The Lost Legends of Redwall: The Scout, το πρώτο παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί ποτέ γύρω από τον κόσμο του Redwall.

Το 2019 το ίδιο παιχνίδι κυκλοφόρησε για PlayStation 4 και Xbox One, ενώ πέντε ακόμα επεισόδια ετοιμάζονται στην ίδια σειρά παιχνιδιών!