Back to school: Αγόρασε από τώρα βοηθήματα και ξένοιασε!

Περίληψη: Μαμάδες και μπαμπάδες, φέτος ας είμαστε προνοητικοί. Διαλέγουμε από τώρα βοηθήματα για όλες τις σχολικές τάξεις & ξένες γλώσσες και… ξενοιάζουμε!

Ναι, βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα του καλοκαιριού και οι περισσότεροι σκεφτόμαστε με ανυπομονησία τις διακοπές (έστω σύντομες) στο βουνό, το νησί, το εξοχικό ή την... ταράτσα μας. Ωστόσο, ειδικά για τους γονείς, αυτή την περίοδο δίπλα στις θετικές σκέψεις εμφανίζονται και κάποιες ανησυχίες για το φθινόπωρο και τη σχολική χρονιά που οσονούπω ξεκινά. Και επειδή κανείς δεν θέλει να χάσει την ηρεμία του εν μέσω διακοπών, ας είμαστε προνοητικοί: φροντίζουμε, λοιπόν, από τώρα για τις πρώτες σχολικές αγορές του Σεπτέμβρη!

Ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης κάθε παιδιού, ξεκινάμε από βιβλία που τα βοηθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της επόμενης σχολικής χρονιάς. Τα Μαθηματικά είναι ένα μάθημα που συνήθως δυσκολεύει πολλούς μαθητές, αλλά, με το κατάλληλο σχολικό βοήθημα, όλα μπορούν να γίνουν ευκολότερα. Τα «Μαθηματικά Β' Δημοτικού» θέτουν τις βάσεις για τα παιδιά που μόλις τελείωσαν την πρώτη τάξη ενώ τα «Μαθηματικά Ε' Δημοτικού» και «Γράφω καλά στο τεστ των Μαθηματικών ΣΤ΄ Δημοτικού» προετοιμάζουν τα παιδιά για τις επίσης απαιτητικές τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.

Για τους μαθητές που έχουν περάσει ή θα περάσουν φέτος στο Γυμνάσιο, στο πρόγραμμα μπαίνουν και νέα μαθήματα, όπως τα Αρχαία Ελληνικά. Το σχολικό βοήθημα «Αρχαία ελληνική γλώσσα Γ΄ γυμνασίου» λύνει τις απορίες που θα δημιουργήσουν στους μαθητές τα Αρχαία της τελευταίας τάξης. Και τα Νέα Ελληνικά μπορούν να βελτιωθούν, με τα «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β΄ Γυμνασίου». Αν τα Μαθηματικά συνεχίζουν να δημιουργούν δυσκολίες, δώσε λύσεις με τα «Μαθηματικά Β΄ Γυμνασίου».

Στο Λύκειο τα Μαθηματικά ξεχωρίζουν σε Άλγεβρα και Γεωμετρία, με την πρώτη να θεωρείται συνήθως η δυσκολότερη. Γι' αυτό χρειάζεται το βιβλίο «Άλγεβρα Α΄ λυκείου», το οποίο εξηγεί αναλυτικά τα πάντα για την ύλη της Άλγεβρας της Α' λυκείου. Το μεγάλο βάρος στο Λύκειο, βέβαια, πέφτει στις Πανελλαδικές εξετάσεις της τελευταίας χρονιάς. Μέρος της σωστής προετοιμασίας είναι να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των μαθητών στα εξεταζόμενα μαθήματα με τα βιβλία «Νέα ελληνικά Γ΄ λυκείου» και «Φυσική Γ΄ λυκείου - κρούσεις - ταλαντώσεις».

Η Έκθεση είναι ένα μάθημα στο οποίο τα παιδιά θα κληθούν να εξεταστούν πανελλαδικά σε όποια κατεύθυνση κι αν ανήκουν. Εμπλούτισε, λοιπόν, το λεξιλόγιό τους με ένα λεξικό. Το «Μικρό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας» και το «Μικρό νεοελληνικό λεξικό Πατάκη» συμπεριλαμβάνουν ορθογραφία, ερμηνείες και συνώνυμα-αντώνυμα, για να βοηθήσουν τους μαθητές να εκφράζονται καλύτερα. Το χτίσιμο ενός σωστού και πλούσιου λεξιλογίου ξεκινά από μικρή ηλικία, οπότε χάρισε και σε μικρότερα παιδιά το δικό τους λεξικό με «Το σύγχρονο λεξικό τσέπης για μαθητές Δημοτικού».

Μετά το σχολείο έρχεται και το φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Ανάλογα με τη χρονιά και τη γλώσσα που διδάσκονται, τα παιδιά θα χρειαστούν σίγουρα επιπλέον βιβλία, όπως το «Webkids 3 grammar book» για τα Αγγλικά το «A Ton Tour 1 A1 Methode» για τα Γαλλικά και το «Schritt Fuer Schritt Ins Grammatikland 1» για την εκμάθηση Γερμανικών. Για πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση στα Αγγλικά το «Language Practice for First» εστιάζει στη γραμματική και το λεξιλόγιο και προετοιμάζει τα παιδιά για όλες τις επερχόμενες εξετάσεις.

Στην τελευταία βαθμίδα εκπαίδευσης τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο συγκεκριμένα. Ένα μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας είναι στα Αγγλικά, οπότε κάθε επιστημονικό πεδίο συνοδεύεται και από τη δική του αγγλική ορολογία, η οποία δεν διδάσκεται στα περισσότερα διπλώματα ξένων γλωσσών. Για το πεδίο των μαθηματικών μπορείς να στηριχθείς στο «Higher Level Mathematics». Τα οικονομικά έχουν κι αυτά τη δική τους «γλώσσα», την οποία μπορείς να γνωρίσεις με το «Economics for the IB Diploma» ενώ το «Edexcel International GCSE Physics» σου διδάσκει φυσική στα Αγγλικά. Τέλος το «Psychology for the IB Diploma» διδάσκει στους αναγνώστες τη γλώσσα που πρέπει να γνωρίζουν οι επίδοξοι ψυχολόγοι.

Για όποιο επίπεδο εκπαίδευσης και αν ενδιαφέρεσαι, ένα βοήθημα μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό τη χρονιά που έρχεται. Πριν φύγεις για διακοπές, λοιπόν, έλα στο Public και κάνε από τώρα τα ψώνια της επόμενης σχολικής χρονιάς. Με -20% σε όλες τις σχολικές τσάντες και χαρτοσχολικά ως τις 15/7 θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις!