A better you: Τον Μάιο γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή μας!

Περίληψη: Στο Public ο Μάιος είναι αφιερωμένος στα βιβλία αυτοβελτίωσης που μπορούν να γίνουν πολύτιμα εργαλεία για τον καθένα. Ιδού, λοιπόν, μερικά από τα αγαπημένα μας!

Είτε τα ονομάσουμε βιβλία αυτοβελτίωσης είτε... προσωπικής ανάπτυξης, τα βιβλία που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι υπάρχουν σχεδόν από τη στιγμή που ο άνθρωπος ξεκίνησε να γράφει. Έγιναν αγαπημένα αναγνώσματα περί τα τέλη του 20ού αιώνα, εποχή όπου κυκλοφόρησαν σημαντικές εκδόσεις του είδους βασισμένες τόσο την επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και τη διάθεση του σύγχρονου ανθρώπου να θέτει στόχους, να τους πετυχαίνει και να τους ξεπερνά.

Στο Public ο Μάιος, το τέλος και η καρδιά της άνοιξης, είναι αφιερωμένος σε αυτά τα αναγνώσματα, που μπορούν να γίνουν πολύτιμα εργαλεία για τον καθένα μας. Ιδού, λοιπόν, μερικά από τα αγαπημένα μας!

Ξεκινάμε με το «Ποιος πήρε το τυρί μου;». Το κλασικό (πια) βιβλίο κυκλοφορεί εδώ και 20 χρόνια και έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Το μεταφορικό τυρί αντιπροσωπεύει αυτό που ο καθένας μας κυνηγά στη ζωή του. Τι γίνεται όταν φτάνουμε σε αυτό; Όταν το χάσουμε; Το βιβλίο του Spencer Johnson θα σου δείξει πως η αλλαγή είναι κάτι φυσιολογικό. Είναι ανθρώπινο να μη την επιθυμείς αλλά δεν μπορείς να την αποφύγεις. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να μάθεις να την περιμένεις, να προσαρμόζεσαι σε αυτή και, τελικά, να την αγκαλιάζεις!

Μια πολύ χρήσιμη τακτική για να κυριέψεις τα συναισθήματά σου είναι να πάρεις τον έλεγχο του νου. Το υποσυνείδητο ευθύνεται για πολλές από τις παρορμήσεις, τους φόβους και τις αποφάσεις μας. Οι ενέργειες που ελέγχει είναι βαθιά ριζωμένες στο μυαλό κάθε σύγχρονου ανθρώπου αλλά δεν είναι όλες θετικές. Αυτό είναι το ονομαζόμενο «Παράδοξο του χιμπατζή», που ελέγχει το μυαλό μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Κατανοώντας τον ρόλο του στη ζωή σου θα δεις πώς να βελτιώσεις προσωπικά και επαγγελματικά ζητήματα!

Και αφού πλησιάζει η επιστροφή στο γραφείο, τώρα είναι η ευκαιρία να το μετατρέψεις σε χώρο θετικής ενέργειας. Γι' αυτό θα σε αφήσουμε στα έμπιστα χέρια της Marie Kondo. Το επαγγελματικό περιβάλλον μπορεί να είναι ένας χώρος που δημιουργεί άγχος, αποδιοργάνωση και εξάντληση. Για να μην αφήσεις τα πράγματα να γίνουν ξανά έτσι, συμβουλέψου το «Joy at Work», το οποίο θα σε βοηθήσει να εξαλείψεις την ακαταστασία του γραφείου και να δημιουργήσεις έναν χώρο που εμπνέει παραγωγικότητα.

Ο Μάιος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ανακάλυψε όλα τα βιβλία για μια καλύτερη, ευτυχισμένη ζωή και... cheer up!