«Κορονοϊός - Ένα εγχειρίδιο» / Μια ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα

Περίληψη: Το βιβλίο κυκλοφορεί οσονούπω από τις εκδόσεις Νεφέλη και είναι γραμμένο από ομάδα κινέζων γιατρών, που αντιμετώπισαν τον κορονοϊό στην «πρώτη γραμμή».

Σε μια συγκυρία αρκετά δύσκολη για όλο τον πλανήτη, εξαιτίας την εξάπλωσης του κορονοϊού, πολλά γράφονται για το πόσο θανάσιμος είναι ο ιός, ποια είναι η ηλικιακή και γεωγραφική κατανομή του, για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την προσωπική μας ευθύνη. Αυτό που πρωτίστως όμως έχει σημασία είναι να μείνουμε όλοι ψύχραιμοι και να ενεργούμε κατάλληλα, για να αντιμετωπιστεί αποδοτικά η πανδημία. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία η σωστή ενημέρωση. Οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές, αλλά δεν είναι πάντα αξιόπιστες.

Μια καλή αρχή για σφαιρική ενημέρωση είναι το βιβλίο «Κορονοϊός - Ένα εγχειρίδιο», που κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες από τις εκδόσεις Νεφέλη, και καθιστά κατανοητές βασικές έννοιες και γεγονότα γύρω από τον ιό. Το υλικό του βασίζεται σε τεκμηριωμένα δεδομένα, τα οποία αναλύουν πολλά και διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος.

Μέσω του βιβλίου, λοιπόν, θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές λοιμωδών νοσημάτων αλλά και συγκεκριμένες πληροφορίες για τους κορονοϊούς και τη μετάδοσή τους. Επιπλέον θα μάθουμε ποια είναι τα βασικότερα μέτρα πρόληψης και αποφυγής του ιού. Από ένα τέτοιο έργο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι στρατηγικές για την ανίχνευση και τη θεραπεία της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί να εμπιστευθούμε αυτό το βιβλίο ή πώς μπορεί κάτι τόσο πρόσφατο, όπως η πανδημία του κορονοϊού, να καταγράφεται ορθά σε ένα βιβλίο που μόλις εκδόθηκε; Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα δίνεται αν κοιτάξουμε τους συγγραφείς του έργου. Το βιβλίο «Κορονοϊός  Ένα εγχειρίδιο» γράφτηκε από ομάδα γιατρών, οι οποίοι βρίσκονταν στο κέντρο της πανδημίας, την περιοχή Wuhan της Κίνας.

Στην Κίνα η εξάπλωση του κορονοϊού έχει πλέον περιοριστεί, οπότε οι γιατροί που τον αντιμετώπισαν μπορούν πια να μας προσφέρουν πλήρη εικόνα για όλα τα παραπάνω. Έχοντας ζήσει στην «πρώτη γραμμή» όλα τα στάδια, από τα πρώτα κρούσματα μέχρι και τη θεραπεία, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να μας μεταφέρουν μια ξεκάθαρη, και κυρίως  επιστημονικά τεκμηριωμένη, εικόνα για τα γεγονότα.

Βρείτε στο «Κορονοϊός - Ένα εγχειρίδιο» διαθέσιμο για προπαραγγελία στο public.gr και φυσικά αξιοποιήστε τη δωρεάν παράδοση σε όλες τις παραγγελίες σας!