Μάιος, μήνας ευ ζην / Αλλάζουμε διάθεση ζωγραφίζοντας!

Περίληψη: Keep calm and draw: Ανακάλυψε στο Public όλα τα βιβλία για που καταπολεμούν το στρες και... cheer up!

Στο Public ο Μάιος, το τέλος και η καρδιά της άνοιξης, είναι αφιερωμένος στα βιβλία που μπορούν να γίνουν πολύτιμα εργαλεία για τον καθένα μας. Είτε τα ονομάσουμε βιβλία αυτοβελτίωσης είτε προσωπικής ανάπτυξης, πρόκειται για αναγνώσματα που κρύβουν σπουδαίες συμβουλές και τεχνικές που θα μας χαρίσουν αίσθημα ευεξίας και πληρότητας.

Αρχή με τη ζωγραφική, που δικαίως έχει πάρει τον χαρακτήρα ψυχοθεραπείας. Ξεκίνα, λοιπόν, με το «Αντιστρές», που δεν θα μπορούσε να έχει πιο ξεκάθαρο τίτλο. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις ό,τι σου προκαλεί στρες. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Χρωματίζοντας περίτεχνες εικόνες και σχέδια. Εναποθέτοντας τη συγκέντρωσή σου στο χρωματισμό των σελίδων θα ξεχάσεις ό,τι σε απασχολεί και θα αφιερωθείς σε κάτι δημιουργικό και άκρως χαλαρωτικό!

Μετά τα αφηρημένα σχέδια μπορείς να περάσεις σε κάτι πιο οικείο. Το πρώτο Coloring Book της Vogue βάζει εσένα σε ρόλο σχεδιαστή. Εμπνευσμένο από τις εικονικές γραμμές της δεκαετίας του ’50 το βιβλίο περιλαμβάνει μία ονειρεμένη γκαρνταρόμπα έτοιμη να... ντυθεί στα χρώματα που εσύ θα επιλέξεις. Το κορυφαίο περιοδικό μόδας συνδυάζει το στυλ με τη χαλάρωση σε ένα βιβλίο.

Τελευταία στάση στο ταξίδι της χαλάρωσής είναι η Ινδία. Η yoga δεν είναι η μόνη μορφή απαλλαγής από το στρες, καθώς υπάρχουν και τα ινδικά μοτίβα, που μπορούν να σου δώσουν ακόμα μια διέξοδο από το καθημερινό άγχος. Ζωγράφισε έτοιμα τεχνουργήματα ή πάρε έμπνευση για να σχεδιάσεις τα δικά σου και θα δεις πώς θα διώξεις πολύ πιο εύκολα τα ψυχολογικά βάρη από πάνω σου.

Ο Μάιος εκτυλίσσεται με τους καλύτερους οιωνούς. Ανακάλυψε όλα τα βιβλία για μια καλύτερη, ευτυχισμένη ζωή και... cheer up!