Μάιος, μήνας ευ ζην / Άσκηση και διατροφή σε πρώτο πλάνο!

Περίληψη: Ο Μάιος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ανακάλυψε όλα τα βιβλία για μια καλύτερη, ευτυχισμένη ζωή και... cheer up!

Στο Public ο Μάιος, το τέλος και η καρδιά της άνοιξης, είναι αφιερωμένος στα βιβλία που μπορούν να γίνουν πολύτιμα εργαλεία για τον καθένα μας. Είτε τα ονομάσουμε βιβλία αυτοβελτίωσης είτε προσωπικής ανάπτυξης, πρόκειται για αναγνώσματα που κρύβουν σπουδαίες συμβουλές για να βελτιώσουμε το σώμα και τη διατροφή μας, ενώ μας μαθαίνουν όλα όσα θα μας χαρίσουν αίσθημα ευεξίας και πληρότητας.

Πρώτο βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας είναι η δημιουργία ενός αποδοτικού προγράμματος εξάσκησης. Κάνε την αρχή με λίγα λεπτά άσκησης κάθε ημέρα. Πώς μπορούν λίγα λεπτά να είναι αποδοτικά; Αυτό θα σου το εξηγήσει αναλυτικά ο Michael Mosley στο «Fast Exercise». Το μυστικό κρύβεται στις ασκήσεις μικρής διάρκειας αλλά υψηλής έντασης. Στο βιβλίο θα βρεις συμβουλές για οποιοδήποτε στόχο κι αν έχεις. Θες να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση; Να χάσεις κιλά; Να βελτιώσεις το πρόγραμμα γυμναστικής σου; Το «Fast Exercise» έχει πληροφορίες για όλα!

Χωρίς σωστή διατροφή, όμως, ο στόχος μιας υγιούς εμφάνισης είναι δυσκολότερος. Άρα πρέπει να δώσεις την ίδια προσοχή και στο φαγητό. Και εδώ έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσεις την επιστήμη πίσω από τη διατροφή. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες έχουν οδηγήσει σε «επιδημία» παχυσαρκίας, κακών συνηθειών γύρω από το φαγητό και για πολλούς ανθρώπους δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο αυξομείωσης βάρους. Εστιάζοντας στην επιστήμη του μεταβολισμού ο Andrew Jenkinson προσπαθεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή την πραγματικότητα μέσα από το βιβλίο «Why We Eat (Too Much)».

Ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους για να χάσεις βάρος είναι η καταμέτρηση των θερμίδων που λαμβάνεις κάθε μέρα. Το να κρατήσεις ένα αρνητικό ισοζύγιο στις θερμίδες δεν είναι πάντα εύκολο εκτός κι αν ακολουθείς τις συνταγές του Μάνου Δημητρούλη. Είναι εντυπωσιακό το πόσες συνταγές διαθέτουν λιγότερες από 400 θερμίδες αρκεί να κάνεις λίγο πιο υγιεινές επιλογές κατά την παρασκευή τους. Θα τις βρεις όλες στο βιβλίο «Dietstories < 400 kcal» μαζί με πολλές ακόμα συνταγές για πιο εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες, όπως πιάτα χωρίς γλουτένη και λακτόζη ή vegan γεύματα.

Ο Μάιος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ανακάλυψε όλα τα βιβλία για μια καλύτερη, ευτυχισμένη ζωή και... cheer up!