«Σέρρα - Η ψυχή του Πόντου» / Κερδίστε ένα συλλεκτικό αντίτυπο!

Περίληψη: Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός τιμούν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου χαρίζοντας σε τρεις αναγνώστες ένα συλλεκτικό αντίτυπο του βιβλίου «Σέρρα – Η ψυχή του Πόντου».

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα ιστορικής μνήμης με ειδικό βάρος, δεδομένου πως σηματοδοτεί την 101η επέτειο από τη Γενοκτονία των Ποντίων της Ελλάδας, την τραγική κατάληξη μιας ακμάζουσας κοινότητας που είχε τις ρίζες της στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Για αρχή μια σύντομη ιστορική αναδρομή: Το 1919 οι Νεότουρκοι επιδίδονται σε αυτό που στην ιστορία καταγράφηκε ως Ποντιακή Γενοκτονία. Ως το 1992 είχαν χάσει τη ζωή τους περί τα 200.000 άτομα ενώ όσοι επέζησαν κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία και περίπου 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Τελικά, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την ημέρα μνήμης, δεν μπορούμε παρά ταξιδέψουμε -έστω και νοητά- στον Πόντο κατά τις αρχές του 20ου αιώνα. Για... οδηγό μας επιλέξαμε τον Γιάννη Καλπούζο και το ονομαστό μυθιστόρημά του «Σέρρα – Η ψυχή του Πόντου». Η διαδρομή μας ξεκινά από τον Ιούνιο του 1915, όταν οι Αρμένιοι της Τραπεζούντας οδηγούνται σε εκτοπισμό...

Μέσα σε 640 σελίδες εκτυλίσσεται μια μοναδική ιστορία, που στο παρασκήνιό της αποτυπώνει την πραγματικότητα της εποχής. Η αφήγηση μας βοηθά να κατανοήσουμε τις δύσκολες συνθήκες και τα όσα υπέμεινε ο ελληνισμός του Πόντου. Από το εθνικιστικό μίσος και την ανταλλαγή πληθυσμών, μέχρι τα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, τα πάθη των Ποντίων χαρτογραφούνται χάρη στη γλαφυρή γραφή του Γιάννη Καλπούζου.

Ο Καλπούζος έχει χαρακτηριστεί από το αναγνωστικό κοινό και έγκριτους δημοσιογράφους ως ένας από τους κορυφαίους λογοτέχνες της γενιάς του. Περισσότεροι από 80.000 αναγνώστες έχουν ήδη αγαπήσει το βιβλίο και το έχουν χαρακτηρίσει ως ένα έπος του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το Public, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, εξασφάλισε τρία (3) αντίτυπα του μυθιστορήματος «Σέρρα – Η ψυχή του Πόντου» τα οποία δεν θα κυκλοφορήσουν προς πώληση! 

Τα βιβλία αυτά φέρουν συλλεκτικό εξώφυλλο και έχουν τυπωθεί σε πολύ λίγα αντίτυπα. Τα τρία (3) βιβλία που εξασφάλισε το Public για τους αναγνώστες του θα διατεθούν μέσω κλήρωσης.

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι οι εξής: 

Ευαγγελία Κασάπη
Μαρία Βαρούτη
Γρηγόρης Ντουσάκης

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!