The Ickabog / Η νέα ιστορία της J.K. Rowling διαθέσιμη δωρεάν!

Περίληψη: Η J.K. Rowling επέστρεψε με νέο παραμύθι, που δημοσιεύεται online κεφάλαιο προς κεφάλαιο, με σκοπό να το διαβάσουν αμέτρητα παιδιά. Πώς προέκυψε αυτή η ενδιαφέρουσα ιδέα;

Η J.K. Rowling σημάδεψε την παιδική ηλικία εκατομμυρίων τις τελευταίες δύο -και κάτι- δεκαετίες, μέσα από τα μυθιστορήματα του Harry Potter. Εν μέσω πανδημίας επέστρεψε με το «The Ickabog», μια νέα ιστορία, η οποία διατίθεται δωρεάν. H βρετανή συγγραφέας αποφάσισε να διαθέσει σε όλους τη νέα της παιδική ιστορία, έτσι ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να περάσουν δημιουργικό χρόνο στο σπίτι.

Για να σε προλάβουμε, να πούμε πως το «The Ickabog» δεν έχει κάποια σχέση με το Harry Potter. Πρόκειται για μια αυτοτελή ιστορία που θυμίζει περισσότερο σε κλασικό παραμύθι για μικρές ηλικίες. Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο κεφάλαιο ξεκινάει με το... καθιερωμένο «Once upon a time». Η ιστορία γίνεται διαθέσιμη κεφάλαιο-κεφάλαιο από τη Rowling, μέσα από theickabog.com και μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί 27 κεφάλαια.

Το «The Ickabog» ξεκίνησε ως μια ιστορία για τα παιδιά της, όπως αποκάλυψε η J.K. Rowling. Τελικά μπήκε «στον πάγο», όταν η συγγραφέας αποφάσισε να αφοσιωθεί σε διαφορετικά project. Με τον κορονοϊό και το lockdown να έχει επηρεάσει τη ζωή των παιδιών σε όλο τον κόσμο, όμως, αποφάσισε να βγάλει το «The Ickabog» από το συρτάρι, να ξαναγράψει τα κομμάτια που χρειαζόντουσαν διορθώσεις και να το κυκλοφορήσει δωρεάν, για να μπορέσουν να το διαβάσουν όλοι.

Όπως είναι λογικό, το «The Ickabog» είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά. Στα σχέδια της J.K. Rowling είναι να κυκλοφορήσει και μια έντυπη έκδοση της ιστορίας, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό περιλαμβάνει τη μετάφραση και την κυκλοφορία της σε άλλες χώρες. Μαζί με την ιστορία, το «The Ickabog» ξεκίνησε και έναν διαγωνισμό ζωγραφικής για τους αναγνώστες από ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπου τα παιδιά μπορούν να στείλουν τα σχέδιά τους και μερικά από αυτά θα καταλήξουν στην τελική έκδοση του βιβλίου.

Βρες το «The Ickabog» στο επίσημο site του ή εξερεύνησε τα υπόλοιπα έργα της J.K. Rowling στο public.gr και στα καταστήματα Public!

Ποια βιβλία της J.K.Rowling διάβασες και ξεχώρισες; Πες μας την άποψή σου στο bookfriends.gr!