Ο καλός γιος / Ποιον να εμπιστευτείς, αν δεν μπορείς ούτε τον εαυτό σου;

Περίληψη: Έντονο, τρομακτικό, εθιστικό, γεμάτο ανατροπές. «Ο καλός γιος» της Jeong You-Jeong ψάχνει να βρει από πού πηγάζει το κακό στους ανθρώπους μέσα από την ιστορία του Yu-Jin.

Ένα από τα πρώτα ονόματα της κορεάτικης λογοτεχνίας, που αφήνει το δικό του στίγμα παγκοσμίως, είναι εκείνο της Jeong You-Jeong. Το τέταρτο βιβλίο της, «Ο καλός γιος», της χάρισε διεθνή αναγνώριση και πρόσφατα κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Όπως και στα προηγούμενα τρία έργα της, έτσι και στο τελευταίο η ανθρώπινη ψυχολογία έχει ρόλο πρωταγωνιστή, μόνο που αυτή τη φορά δίνεται με τη μορφή θρίλερ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Στον «καλό γιό» θα γίνεις παρατηρητής της ψυχοσύνθεσης του Yu-jin, ενός φαινομενικά εξαιρετικού νέου με υψηλές προοπτικές, ο οποίος είναι και ο αφηγητής της ιστορίας. Ο Yu-Jin είναι 25 χρονών, πρώην πρωταθλητής κολύμβησης και σκοπεύει να ακολουθήσει καριέρα δικηγόρου. Μόνο που τα πλάνα αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όταν ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο. Δέχεται μια κλήση από τον αδερφό του, που αναρωτιέται αν όλα είναι καλά. Το τηλεφώνημα τον ξυπνά απότομα και αμέσως εντοπίζει στον αέρα μια έντονη μυρωδιά αίματος!

Ακολουθώντας την αίσθησή του, θα οδηγηθεί πολύ γρήγορα μπροστά στο άψυχο πτώμα της μητέρας του. Ο λαιμός της έχει κοπεί και το σπίτι είναι γεμάτο αίματα. Προσπαθεί να θυμηθεί αν αντιλήφθηκε κάτι για το έγκλημα αλλά το μόνο που του έρχεται στο μυαλό είναι η φωνή της μητέρας του να τον καλεί. Τι συνέβη άραγε; Είναι εκείνος υπεύθυνος για την τραγωδία ή κάποιος άλλος είναι ο δολοφόνος; Ο Yu-Jin αποφασίζει, πέρα από κάθε λογική, να κρύψει τα πειστήρια του εγκλήματος και να ψάξει μόνος του την απάντηση του μυστηρίου. Είναι αυτό το πρώτο σημάδι ενός ψυχοπαθή ή μήπως κάποιος άλλος είναι ο υπεύθυνος;

Ένα σοκαριστικό και γεμάτο σασπένς ψυχολογικό θρίλερ, που δεν θα σε αφήσει να το αφήσεις, παρά μόνο αφού το ολοκληρώσεις. Ο Yu-Jin ψάχνει απαντήσεις για τον εαυτό του και την οικογένειά του – είσαι έτοιμος να τις ανακαλύψεις μαζί του; «Ο καλός γιος» σε περιμένει στο public.gr!