Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ / Ψάχνοντας τον δολοφόνο ξανά και ξανά…

Περίληψη: Πόσες φορές μπορεί να πεθάνει κάποιος; Τουλάχιστον επτά (!), αν μιλάμε για το πρώτο μυθιστόρημα του Stuart Turton. Διάβασε στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το βιβλίο που συνεπήρε τους λάτρεις του μυστηρίου!

Ένα συγγραφικό ντεμπούτο που συνεπήρε το αναγνωστικό κοινό πριν από δύο χρόνια έφτασε και στη χώρα μας. Το πρώτο βιβλίο του Stuart Turton, «Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ», του χάρισε το 2018 το βραβείο Costa και ήρθε η ώρα να το διαβάσουμε και στα ελληνικά. Το μυθιστόρημα μυστηρίου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο οπότε έφτασε η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για αυτό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αν έπρεπε να συνοψίσουμε το βιβλίο σε λίγες μόνο λέξεις θα λέγαμε πως η ιστορία αποτελεί ένα μείγμα μεταξύ Αγκάθα Κρίστι και «Μέρας της Μαρμότας». Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι εξαιρετικά ακριβής, όπως θα διαπιστώσεις.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από μια δεξίωση. Από γιορτινό γεγονός, το πάρτι καταλήγει τελικά σε τόπο εγκλήματος. Την ώρα που πυροτεχνήματα γεμίζουν τον ουρανό, η Έβελιν Χαρντκάστλ πέφτει νεκρή. Ένας πυροβολισμός την έχει σκοτώσει. Και εδώ ξεκινάει το μυστήριο, το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Ο Έιντεν, ένας από τους καλεσμένους της δεξίωσης, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Έχει μόλις μία μέρα να το κάνει. Αν δεν το καταφέρει, η Έβελιν θα πεθάνει ξανά. Πως γίνεται αυτό; Δεν το ξέρει. Αυτό που ξέρει είναι πως κάθε φορά που δεν λύνει το μυστήριο, η ημέρα της δολοφονίας επαναλαμβάνεται. Και θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται μέχρι να βρεθεί ο δολοφόνος. Κανένα πρόβλημα, θα σκεφτεί κανείς, ο Έιντεν έχει άπειρο χρόνο να λύσει την υπόθεση. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Ο Έιντεν δεν παίζει μόνος του αυτό το ψυχοφθόρο παιχνίδι. Πρέπει να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στη λύση, αν θέλει να ξεφύγει από αυτό τον επαναλαμβανόμενο εφιάλτη.

Δεν θα πούμε περισσότερα, γιατί δεν θέλουμε να σου αποκαλύψουμε επιπλέον πληροφορίες για την πλοκή. Το μόνο που θα συμπληρώσουμε είναι πως η ιστορία είναι πολύ πιο πολύπλοκη από ότι περιμένεις! Οι ανατροπές είναι συνεχόμενες και θα σε κρατήσουν κολλημένο σε καθεμία από τις σχεδόν 600 σελίδες του βιβλίου!

Αν θες να ακολουθήσεις κι εσύ την ιστορία του Έιντεν, όσο ψάχνει το δολοφόνο της Έβελιν, τότε μπορείς ήδη να παραγγείλεις το βιβλίο «Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ» από το public.gr!