Albert Uderzo / Έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός του Asterix

Περίληψη: Ο συν-δημιουργός του θρυλικού Asterix δεν είναι πια στη ζωή. Σε ηλικία 92 ετών ο γάλλος καλλιτέχνης Albert Uderzo άφησε την τελευταία του πνοή.

Για πάνω από 60 χρόνια οι αναγνώστες των περιπετειών του Asterix απολάμβαναν τις εξαίσιες εικονογραφήσεις του Albert Uderzo. Ο γάλλος καλλιτέχνης, μαζί με τον René Goscinny, δημιούργησε δεκάδες κόμικς που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται ακόμα. Σήμερα, όμως, οι απανταχού λάτρεις του βιβλίου, των κόμικς και της τέχνης δεν θυμούνται το έργο του αλλά τον ίδιο, καθώς ο Albert Uderzo δεν είναι πια μαζί μας - έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ο θρυλικός εικονογράφος «γέννησε» τον Asterix και τον Obelix πίσω στο μακρινό 1959. Από τότε, και ως σήμερα, το θρυλικό χωρίο της Γαλατίας, που αντιστέκεται στους Ρωμαίους, έχει χαρίσει χιλιάδες στιγμές γέλιου στους αναγνώστες και τους θεατές του. Αρχικά ο Albert Uderzo ήταν υπεύθυνος για την εικονογράφηση των κόμικς, αλλά, μετά τον πρόωρο θάνατο του καλού του φίλου και συνεργάτη, René Goscinny, το 1977, ανέλαβε και την συγγραφή τους. Σε ηλικία 82 ετών, και έπειτα από 52 χρόνια δημιουργιών, αποφάσισε να αποσυρθεί τελικά το 2011. Συνέχισε όμως να επιβλέπει τη δημιουργία των νεότερων εκδόσεων. Ο Asterix και ο Obelix ήταν τα «παιδιά» του άλλωστε.

Η τελευταία του δημιουργία έχει μόλις λίγους μήνες που κυκλοφόρησε. Τον Οκτώβριο του 2019 έφτασε το «La Fille de Vercingetorix», τη συλλεκτική έκδοση του οποίου μπορείς να βρεις αποκλειστικά στο Public! Μαζί με το τελευταίο βιβλίο, θυμήσου και όλες τις υπόλοιπες περιπέτειες του Asterix, του Obelix και όλων των υπόλοιπων Γαλατών ηρώων, που έχουμε αγαπήσει μέσα στα χρόνια.

Ο Albert Uderzo έφυγε από τη ζωή όσο κοιμόταν, στο σπίτι του, στη συνοικία Neuilly, όπως δήλωσε η οικογένειά του. Η φυγή του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή, η οποία δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Καλό ταξίδι Albert Uderzo...