Το Call of Duty έρχεται στο smartphone σου με Battle Royale mode

Περίληψη: Το Call of Duty είναι μια από τις δημοφιλέστερες σειρές παιχνιδιών, με εκατομμύρια παίκτες ανά...

Το Call of Duty είναι μια από τις δημοφιλέστερες σειρές παιχνιδιών, με εκατομμύρια παίκτες ανά τον κόσμο. Οι τίτλοι της σειράς κυκλοφορούνγια πάνω από 15 χρόνια σε PC και κονσόλες και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν το πέρασμά τους στα smartphone.

Το Call of Duty Mobile, όπως θα είναι η ονομασία του τίτλου, διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει δημοφιλή τα προηγούμενα παιχνίδια. Η mobile έκδοση του CoD παραμένει ένα shooter παιχνίδι πρώτου προσώπου (first person shooter) με έμφαση στην multiplayer εμπειρία. Πολλοί από τους χάρτες του παιχνιδιού θα είναι ίδιοι με αυτούς των άλλων εκδόσεων, οπότε για τους παλιούς παίχτες η εμπειρία θα είναι πολύ οικεία.

Για να μπορέσει όμως η Activision να προσελκύσει νέους παίχτες στο franchise, δεν θα μπορούσε να παραλείψει την λειτουργία Battle Royale, που έχει κάνει τίτλους όπως το Fortnite και το Apex Legends, τους δημοφιλέστερους στο gaming σήμερα.

Το Battle Royale Mode του Call of Duty Mobile θα υποστηρίζει μέχρι 100 παίχτες, οι οποίο θα μπορούν να συνεργαστούν σε ομάδες των 2 ή των 4 ατόμων, αλλά θα μπορείς να παίξεις και μόνος σου αν προτιμάς. Κάθε παίχτης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ έξι χαρακτήρων, με τον καθένα να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ικανότητες. Επίσης, πριν από κάθε αγώνα θα μπορείς να αλλάξει την προβολή από πρώτου σε τρίτου προσώπου.

Για την μεταφορά του Call of Duty σε mobile συσκευές, η Activision έχει δώσει μεγάλη σημασία στο χειρισμό. Ένα παιχνίδι με την ταχύτητα του CoD μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολο σε οθόνη αφής, γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί ένας «Simple Mode» τρόπος χειρισμού. Όταν χρησιμοποιείς το Simple Mode οι πυροβολισμοί γίνονται αυτόματα, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στοχεύεις. Αν πάλι είσαι από τους βετεράνους του είδους, τότε υπάρχει το «Advanced Mode», που σου δίνει τον πλήρη έλεγχο.

Για να απολαύσεις το Call of Duty Mobile, θα πρέπει να εγγραφείς στην λίστα αναμονής για να λάβεις της σχετική πρόσκληση όταν κυκλοφορήσει η beta έκδοση. Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένεις την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού σε iOS και Android συσκευές.