GoPro Hero9 Black / Η κορυφαία action cam μόλις έγινε καλύτερη!

Περίληψη: Ανανέωση σε όλους τους τομείς για τη GoPro Hero9 Black, που μόλις ανακοινώθηκε. Η νέα action cam έρχεται με βελτιωμένο hardware και software για ακόμα πιο εντυπωσιακά πλάνα!

Η GoPro δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και χρόνια μας προμηθεύει με κάποιες από τις καλύτερες action cameras της αγοράς. Κι όμως κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά το κορυφαίο της μοντέλο με την ανακοίνωση της GoPro Hero9 Black. Η νεότερη flagship κάμερα της εταιρίας κρατάει το γνώριμο design αλλά έρχεται αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς. Πάμε να την γνωρίσουμε αναλυτικά!

Ξεκινάμε από το βασικότερο χαρακτηριστικό κάθε κάμερας, τον αισθητήρα. Στη GoPro Hero9 Black αυτός προσφέρει μέγιστη ανάλυση 23,6MP, κάτι που μεταφράζεται σε βίντεο ανάλυσης 5K 30fps και φωτογραφίες 20MP. Στο κομμάτι του βίντεο μπορείς να καταγράψεις επίσης πλάνα 4K 60fps και 1080p 240fps!

Στην μπροστινή πλευρά της νέας GoPro βρίσκουμε μια δευτερεύουσα οθόνη. Αυτή υπήρχε και στη GoPro Hero8 Black, μόνο που τώρα αναβαθμίστηκε σημαντικά. Η δεύτερη οθόνη είναι έγχρωμη και μπορεί να προβάλει προεπισκόπηση των πλάνων που καταγράφεις. Αυτό την κάνει ιδανική για vlogging και selfies καθώς βλέπεις σε πραγματικό χρόνο ό,τι βλέπει και αισθητήρας!

Video Duration
2:21


Ο τρίτος τομέας που συναντάμε βελτιώσεις είναι στο software της κάμερας. Η GoPro Hero9 Black έρχεται με HyperSmooth 3.0 και TimeWarp 3.0, τα οποία δημιουργούν ακόμα πιο εντυπωσιακά video. To HyperSmooth 3.0 αναλαμβάνει να σταθεροποιήσει ακόμα και τα πιο... ταρακουνημένα πλάνα ενώ το TimeWarp 3.0 αναλαμβάνει να φτιάξει ομαλά time lapse βίντεο.

Ένα πολύ χρήσιμο feature για την περίοδο που διανύουμε είναι και το web cam mode της GoPro Hero9 Black. Συνδέοντας τη μηχανή στον υπολογιστή, με το ενσωματωμένο USB Type-C καλώδιο, μπορείς να πραγματοποιήσεις τηλεδιασκέψεις σε 1080p ανάλυση. Κάτι που θα εκτιμήσουν όλοι οι χρήστες είναι η βελτιωμένη κατά 30% αυτονομία της μπαταρίας σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επίσης η μεγαλύτερη κύρια οθόνη κάνει ακόμα πιο εύκολο τον χειρισμό της κάμερας!

Από τα χαρακτηριστικά της GoPro Hero9 Black δεν θα μπορούσε να λείπει και η υποστήριξη για Mods, που λανσαρίστηκαν πέρσι. Τα τέσσερα νέα mods που έρχονται με τη νέα action camera της GoPro είναι τα Max Lens Mod, Media Mod, Light Mod και Display Mod. Χρησιμοποιώντας τα «ξεκλειδώνεις» ακόμα περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες για τη νέα σου action camera.

Η GoPro Hero9 Black ανακοινώθηκε επίσημα και μπορείς ήδη να την προπαραγγείλεις στο public.gr!