What's new. Τεχνολογία.
Canon EOS 200D και… έφυγες για φωτογραφία!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Canon EOS 200D και… έφυγες για φωτογραφία!
> Canon EOS 200D και… έφυγες για φωτογραφία!
22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Canon EOS 200D και… έφυγες για φωτογραφία!

Μια φορά κι έναν καιρό, οι SLR — άνευ D — ήταν οι φωτογραφικές μηχανές των επαγγελματιών και των σοβαρών ερασιτεχνών. Μεγάλες, βαριές, με “απόκρυφεςρυθμίσεις, χειροκίνητη εστίαση και… μιας και μιλάμε για φιλμ, αν δεν ήξερες τι έκανες, το πόσο πολύ τα έκανες μαντάρα θα το έβλεπες μετά την εκτύπωση. Κοινώς, φιλμ και χαρτί πεταμένα. Πιθανότατα και η μοναδική ευκαιρία για μια αξιομνημόμευτη φωτογραφία.
Πλέον, οι SLR έχουν αποκτήσει… D (δηλαδή έχουν γίνει ψηφιακές), κάτι που τους έδωσε το… mojo που τους έλλειπε! Αν και τα περισσότερα μοντέλα εξακολουθούν και έχουν τις ίδιες — και περισσότερες — απόκρυφες ρυθμίσεις, το γεγονός πως έχουν προστεθεί και πολλοί αυτοματισμοί, τις έχει κάνει ελκυστικές σε πολύ περισσότερο κόσμο. Το μέγεθος, όμως, αντί να μειώνεται, μεγάλωσε κατά πολύ!
Και εδώ μπαίνει στη σκηνή η Canon, με την EOS 200D

Canon EOS 200D και... έφυγες για φωτογραφία!

Η μηχανή για τον αρχάριο;

Η Canon EOS 200D είναι ένα μοντέλο που, όταν το πιάσεις στα χέρια σου, θα πεις “που είναι η υπόλοιπη;” και θα έχεις απόλυτο… άδικο! Η μηχανή είναι μια κανονικότατη DSLR, με κανονικότατο σένσορα και κανονικότατο mount για φακούς. Απλά, οι μηχανικοί της Canon έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και έχουν… ζιπάρει τα εντόσθια μιας “full-sizeDSLR σε ένα κέλυφος κατά (περίπου) 20% μικρότερο!
Τελικά είναι “παιχνιδάκι” όμως; Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπές “όχι“. Η 200D είναι μια πληρέστατη DSLR, η οποία μάλιστα, λόγω μεγέθους, μπαίνει επικίνδυνα και στα “χωράφια” των mirrorless καμερών. Ταυτοχρόνως, όμως, έχει τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες ώστε να δελεάσει και πιο πεπειραμένους φωτογράφους. Οι δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά υπάρχουν, τόσο στα περιστροφικά χειριστήρια για τους μπαρουτοκαπνισμένους φωτογράφους, όσο και στην touch screen, με χαριτωμένα εικονίδια, για αυτούς που τα M, Av+/-, ISO, AF, Tv, P, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε.

Canon EOS 200D και... έφυγες για φωτογραφία!

Χαρακτηριστικά

Δεν θα σε κουράσουμε με χαρακτηριστικά που καταλαβαίνουν μόνο φωτογράφοι. Κατ’ αρχάς, διαστάσεις: 12,24 x 9.26 x 6,98 εκατοστά, μόλις 453 γραμμάρια βάρος, οθόνη αφής με δυνατότητα πλήρους περιστροφής σε δύο άξονες, ενώ διαθέτει και Wi-Fi, Bluetooth και NFC για μεταφορά δεδομένων. Στα της εικόνας, ο αισθητήρας της 200D είναι μεγέθους APS-C με ανάλυση 24,2 megapixels, μπορεί να βγάζει συνεχόμενα 5 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ διαθέτει autofocus 9 σημείων στο σκόπευτρο. Επίσης, μπορεί να καταγράφει βίντεο ανάλυσης 1080p.
Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το app! Η Canon έχει δημιουργήσει app για smartphones, ώστε η μεταφορά των φωτογραφιών να είναι αυτόματη, ώστε να ανεβάζεις σε Facebook και Instagraminstantly!
Κυκλοφορεί στο — τόσο κλασσικό — κατάμαυρο, αλλά και σε ασημί σε δύο παραλλαγές!

Canon EOS 200D και... έφυγες για φωτογραφία!

Τελικά;

Τελικά, είτε είσαι αρχάριος στη φωτογραφία και θες μια μικρή και δυνατή μηχανή για να μάθεις, είτε είσαι πεπειραμένος και θες μια μικρή DSLR για να την έχεις μαζί σου παντού και πάντα, η 200D είναι αυτό που θες! Το μεγάλο της ατού; Ο αισθητήρας της είναι ο ίδιος που βρίσκουμε και στα μεγαλύτερα μοντέλα της Canon, ενώ και το mount σημαίνει πως και οι φακοί είναι ίδιοι! Δηλαδή, μπορείς άφοβα να “επενδύσεις” σε έναν καλό φακό, και να μη φοβάσαι πως, αν πας σε μεγαλύτερο μοντέλο κάποια στιγμή, ο φακός θα σου μείνει στο χέρι.
Για να μην αναφέρουμε και το άλλο: ακόμη και να πας σε μεγαλύτερο μοντέλο (π.χ. στην EOS 7D), δεν πρόκειται να αφήσεις τη 200D!
Αυτό, στο εγγυώμαστε!

Canon EOS 200D και... έφυγες για φωτογραφία!

Για να δεις την Canon EOS 200D από κοντά, να την πιάσεις στα χέρια σου και να την κάνεις δική σου για πάντα, το κοντινότερο κατάστημα Public σε περιμένει! Κάνε την δική σου και δεν πρόκειται να ξαναβγεις από το σπίτι χωρίς αυτήν, είτε πας για καφέ, είτε για εκδρομή το Σαββατοκύριακο!

Canon EOS 200D και... έφυγες για φωτογραφία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog