Vlogging seminar / Μπες στον κόσμο του vlogging με την Canon και τον Γιώργο Μασχαλίδη!

Περίληψη: To Public μαζί με την Canon ετοιμάζουν μια σειρά από online vlogging σεμινάρια με τον expert του είδους Γιώργο Μασχαλίδη. Δήλωσε συμμετοχή και το ταξίδι ξεκινά!

Είτε σχεδιάζεις τα πρώτα σου βήματα στο YouTube είτε έχεις προτίμηση στα vlogs για το αρχείο σου, σίγουρα έχεις κάνει τις πρώτες απόπειρες με το κινητό σου ή με πιο... επαγγελματικό εξοπλισμό. Τι χρειάζεσαι; Κάμερα με υψηλή ανάλυση και δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού μικροφώνου, για να έχεις ένα ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Θα είναι πολύ βοηθητικό αν η κάμερα διαθέτει ανακλινόμενη/περιστρεφόμενη οθόνη, ώστε να καταγράφεις τον εαυτό σου. Τέλος, αν υπάρχει και σύνδεση Wi-Fi ή Bluetooth, η μεταφορά αρχείων γίνεται παιχνιδάκι!

Τον πρώτο λόγο σε vlogging εξοπλισμό τον έχει η Canon και μαζί της το Public έχει ετοιμάσει μια σειρά από online vlogging σεμινάρια, που θα κατευθύνουν όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα vlogs και θα δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στους πιο εξοικειωμένους. Τα ενδιαφέροντα αυτά σεμινάρια θα συντονίζει ο επίσημος φωτογράφος της Canon Γιώργος Μασχαλίδης. Με αρχή από τον μήνα Σεπτέμβριο, το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom στις 24/9, στις 20.30 και το δεύτερο στις 31/9 επίσης στις 20.30. Για κάθε σεμινάριο προβλέπονται 20 συμμετέχοντες.

Για να δηλώσετε συμμετοχή η διαδικασία έχει ως εξής: Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας εδώ, ώστε να πάρετε μέρος στην κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 20/9. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με σχετικό email, ώστε να συντονίσουμε μαζί τους την παρακολούθηση. Σε ενδεχόμενο ακύρωσης θα γίνεται εκ νέου κλήρωση, ώσπου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 συμμετεχόντων.

Video Duration
13:18


Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μασχαλίδη: Ασχολείται εντατικά με τη φωτογραφία από το 2011. Είναι ιδρυτής της μεγαλύτερης ελληνικής φωτογραφικής κοινότητας photocontest.gr και επίσημος φωτογράφος της Canon.

Με αφορμή την ενασχόλησή του με το Photo Contest, ο Γιώργος παράγει συνεχώς βίντεο στο YouTube, μέσα ή έξω από το στούντιο! Η κάμερα είναι η... προέκταση του χεριού του και εργαλείο για τη δουλειά του. Πλέον ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία ενώ παράλληλα δεν παύει να δημιουργεί τα δικά του φωτογραφικά projects. Πρόσφατα μάλιστα, η φωτογραφία του με τίτλο Planet Earth right now ταξίδεψε σε περισσότερες από 15 χώρες, επικοινωνώντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την προστασία κατά του κορονοϊού.

Πάμε να δούμε τις κορυφαίες επιλογές σε εξοπλισμό;

Η πρώτη κάμερα που μπορεί να σε καλύψει πλήρως είναι η DSLR Canon EOS 250D. Πρόκειται για μια απολύτως compact DSLR, που μπορεί να καταγράψει 4K πλάνα και φωτογραφίες ανάλυσης 24,1MP. Το Dual Pixel Auto Focus σου εξασφαλίζει πως ό,τι τραβάς θα είναι εστιασμένο σωστά και σε πολύ γρήγορο χρόνο. Ως DSLR έχει τη δυνατότητα εναλλάξιμων φακών για μεγαλύτερη ευελιξία. Το πακέτο της έρχεται με τον φακό 18-55mm, ο οποίος διαθέτει οπτική σταθεροποίηση, για πολύ ομαλά πλάνα ακόμα και εν κινήσει. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι το μικρόφωνο Canon DM-E100, το οποίο επίσης έρχεται με τη μηχανή. Έτσι, μαζί με τέλεια εικόνα θα έχεις και ultra καθαρό ήχο!

Μια ακόμα μηχανή έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του vlogging είναι η mirrorless Canon EOS M50. Όλα τα χαρακτηριστικά που είδαμε παραπάνω, όπως 4K βίντεο και Dual Pixel AF, θα τα βρεις και εδώ. Ο αισθητήρας που χρησιμοποιείται είναι ο ίδιος APS-C 24,1MP άλλωστε. Η βασική διαφορά είναι πως η Canon ESO M50, ως mirrorless, είναι ακόμα πιο compact. Ο φακός που έρχεται με τη μηχανή είναι ένας 18-45mm με οπτική σταθεροποίηση ενώ δεν λείπει και από αυτή την πρόταση το εξωτερικό μικρόφωνο Canon DM-E100.

Για ακόμα πιο ομαλά πλάνα στο χέρι ή για να στηρίξεις την νέα σου κάμερα κάπου και να αρχίσεις να τραβάς βίντεο, πρόσθεσε την ασύρματη λαβή φωτογράφισης & τρίποδο Canon HG-100TBR στη vlogging λίστα σου. Η λαβή σου δίνει μερικά πλήκτρα για γρήγορες ρυθμίσεις ενώ, όταν την χρησιμοποιείς εν κινήσει, θα κρατάς την κάμερα με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Είδες πόσο εύκολο είναι, τελικά, να δημιουργήσεις vlogs; Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να το αναβάλλεις άλλο - μπορείς κι εσύ να κατακτήσεις τον κόσμο του vlogging με ένα πλήρες setup από την Canon!