CES 2018 day 2: the best of the rest!

Περίληψη: Η δεύτερη ημέρα της CES σημαδεύτηκε από μια μεγάλη διακοπή ρεύματος, η οποία προκλήθηκε από...

Η δεύτερη ημέρα της CES σημαδεύτηκε από μια μεγάλη διακοπή ρεύματος, η οποία προκλήθηκε από τη βροχή της προηγούμενης ημέρας. Κι όμως, παρά τις δύο ώρες χωρίς ρεύμα, πολλοί επισκέπτες παρέμειναν στο χώρο, συνεχίζοντας να χαζεύουν τις σκοτεινές προθήκες και τα σβηστά gadgets -- τουλάχιστον αυτά που δεν είχαν μπαταρία, διότι πολλά εξ αυτών είχαν! Ας δούμε τα προϊόντα που μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση!

Philips Hue

Θα θυμάστε, ίσως, τις τηλεοράσεις Ambilight της Philips, οι οποίες χρησιμοποιούσαν οπίσθιο φωτισμό για να κάνουν πιο εντυπωσιακή την εικόνα. Η εταιρεία τώρα επεκτείνει την ιδέα με τα φώτα Hue. Το σύστημα ονομάζεται Hue Sync και λειτουργεί μέσω app για PC ή Mac και αλλάζει το χρώμα του περιβάλλοντος ανάλογα με το τι δείχνει η οθόνη. Μάλιστα, το σύστημα συνεργάζεται και με συστήματα ψυχαγωγίας, για ακόμη καλύτερη λειτουργικότητα!

Nokia Sleep

Εδώ έχουμε ένα περίεργο "μαξιλαράκι" από τη γνωστή Nokia, το οποίο τοποθετείται ως υπόστρωμα στο κρεβάτι και παρακολουθεί τον ύπνο σου. Μάλιστα, συνδέεται με το αντίστοιχο app στο κινητό σου, αξιολογώντας τον ύπνο, ενώ μπορεί να συνδεθεί και με smart home apps, μέσω τεχνολογίας ITTT (If This Then That) ώστε, για παράδειγμα, να ανάβει τα φώτα αν σηκωθείς ή να ρυθμίζει το θερμοστάτη όταν ξαπλώνεις.

KodakOne

Η μανία του blockchain χτύπησε και την Kodak. Αντίθετα με όλα τα κρυπτο-νομίσματα, όμως, που όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πανάκριβα αν και σχεδόν κανένας δεν καταλαβαίνει πως και γιατί, το σύστημα της Kodak έχει μια λογική χρήση και ένα κολοσσιαίο πλεονέκτημα. Η εταιρεία εφάρμοσε την τεχνολογία blockchain ώστε να επιτρέπει στους φωτογράφους να παρακολουθούν τη χρήση των φωτογραφιών τους, να διασφαλίζουν το copyright τους και, βέβαια, να εισπράττουν τα νόμιμα "δικαιώματα" για τις δημιουργίες τους! Μάλιστα, η Kodak θα νοικιάζει και μικρούς "miners" που θα "παράγουν" το αντίστοιχο KodakCoin! Αν και οι λεπτομέρειες για την ώρα είναι ολίγον ασαφείς, η μετοχή της Kodak εκτοξεύτηκε μετά την ανακοίνωση της τεχνολογίας!

Intel drones

Η Intel συνεχίζει τις επιδείξεις, προσπαθώντας να ανακάμψει από την πρόσφατη αποκάλυψη του "bug" ασφαλείας στους επεξεργαστές της. Χτες διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό σόου με 250 drones να πετούν σε συγχρονισμό, πάνω από το καζίνο Bellagio! Τα drones είναι πανάλαφρα και ειδικά σχεδιασμένα από την Intel, ενώ, όπως δήλωσε η επικεφαλής του τομέα drones, Natalie Cheung, η επίδειξη χρησιμοποιεί τον ουρανό ως τρισδιάστατο καμβά για να παράξει τέχνη!

Google Assistant

Προχτες, λόγω βροχής και προβλημάτων... στεγανότητας, ήταν κλειστό. Χτες, όμως, άνοιξε η... παιδική χαρά που είχε η Google στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, για να επιδείξει τις ικανότητες του Assistant, την ενσωμάτωσή του σε smartphones αλλά και διάφορες άλλες καταναλωτικές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, ηχεία, ρολόγια, ψυγεία, φούρνους, πλυντήρια και κλιματιστικά, ενώ διέθετε και ένα ολόκληρο τμήμα με μικροσκοπικούς "θαλάμους", με τον καθένα να εστιάζει σε κάποια παράμετρο ή σενάριο χρήσης του Assistant: τέχνη, μουσική, καιρός, μετοχές, ερωτήσεις γενικού περιεχομένου και άλλα. Στην οροφή της "κατασκευής" υπήρχε και μικρό μπαρ με γλυκά και ποτά, ενώ για να κατέβει κανείς από εκεί, υπήρχε και μια μπλε σπειροειδής... τσουλήθρα![gallery link="file" size="full" ids="56226,56225,56224"] [gallery columns="4" link="file" size="full" ids="56228,56227,56230,56229"]

Vivo fingerprints

Το γνωρίζαμε, το περιμέναμε, αλλά δεν ήρθε ούτε από την Apple ούτε από τη Samsung. Η τεχνολογία ξεκλειδώματος με το δακτυλικό αποτύπωμα υπάρχει, αλλά τώρα βρίσκεται... μέσα στην ίδια την οθόνη! Η Κινέζικη εταιρεία Vivo το παρουσίασε πρώτη και πραγματικά φαίνεται... τόσο φυσικά απλό! Η τεχνολογία έρχεται από τη Synaptics και λειτουργεί μόνο σε οθόνες OLED. Απλά βάζεις το δάκτυλο στο κάτω μέρος της οθόνης και, μισό δευτερόλεπτο αργότερα, το κινητό ξεκλειδώνει! Το σύστημα είναι εντελώς αόρατο, κάτι που σε κάνει να ξεχνάς πόσο δύσκολο και πόσο προηγμένο τεχνολογικά είναι. Σχεδόν μαγικό!

Texas Instruments headlights

Η Texas Instruments είναι πασίγνωστη στο χώρο των projectors λόγω της τεχνολογίας DLP. Τώρα φέρνει την ίδια τεχνολογία στους προβολείς αυτοκινήτων, για να κατευθύνει τη δέσμη, έτσι ώστε να μην τυφλώνει τους οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων αλλά και τους πεζούς! Μάλιστα, επειδή ουσιαστικά πρόκειται για καθρέπτη που αποτελείται από pixels, είναι δυνατή ακόμη και η προβολή μηνυμάτων στο δρόμο! Καλωσορίσατε στο μέλλον! Και βέβαια, η κάλυψη της CES συνεχίζεται και για σήμερα, οπότε μείνετε πιστοί στο Public Blog για τα τελευταία νέα!