CES 2019: Η Asus ανεβάζει τον πήχυ στα gaming laptops με το FX505DY

Περίληψη: Τα laptops είχαν την τιμητική τους στη CES 2019, αφού οι νέες προτάσεις δεν έλειψαν....

Τα laptops είχαν την τιμητική τους στη CES 2019, αφού οι νέες προτάσεις δεν έλειψαν. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίσαμε απ’ όλη την έκθεση, ήταν το TUF Gaming FX505DY της Asus, ένα πανίσχυρο gaming laptop ικανό να προσφέρει κορυφαίες εμπειρίες σε όσους αποζητούν ένα αξιόπιστο μηχάνημα.

Με NanoEdge IPS οθόνη 15,6 ιντσών στα 120 Hz, τεχνολογία AMD FreeSync και τελευταίας γενιάς επεξεργαστή Ryzen και γραφικά Radeon, έρχεται να προσφέρει εξαιρετικά ομαλό gameplay ακόμα και σε παιχνίδια με ακατάπαυστη δράση τύπου Overwatch, CS:GO και Dota.

Η έκδοση που είδαμε στο Λας Βέγκας ερχόταν με έναν τετραπύρηνο Ryzen 5 3550H Mobile, 16 GB DDR4, κάρτα γραφικών Radeon RX 560X με 4 GB GDDR5 και 512 GB SSD, χαρακτηριστικά που επέτρεπαν στο laptop να τρέξει πλήθος τίτλων (από PUBG μέχρι Battlefield) σε άψογη ποιότητα με χαρακτηριστική άνεση. Σύμφωνα με την Asus, το μηχάνημα θα υποστηρίζει έως και 32 GB DDR4 και δίσκο FireCuda SSHD έως και 1 TB.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ωστόσο στο gaming laptop της Asus ήταν η στιβαρότητα στην κατασκευή του. Το FX505DY, βλέπετε, είναι κατασκευασμένο με βάση τα… στρατιωτικά στάνταρ, έχοντας ελεγχθεί για αντοχή σε κραδασμούς και δονήσεις, έκθεση σε ακτίνες UV, παραμονή σε περιβάλλοντα με αυξημένη θερμοκρασία ή υγρασία και λειτουργία σε μεγάλο υψόμετρο, έχοντας επιτύχει σε όλα.

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία HyperCool, που φροντίζει να ψύχει ανεξάρτητα επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, φροντίζοντας για την απαγωγή της θερμότητας αλλά και των κόκκων σκόνης από το εσωτερικό του laptop, το τελευταίο δε θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεχίσει να πιάνει τα ίδια –υψηλά- στάνταρ απόδοσης για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το FX505DY διαθέτει πλήρες πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό εμπνευσμένο από τα αντίστοιχα desktop, προσφέρει ήχο 7.1 σε ακουστικά χάρη στην τεχνολογία DTS Headphone:X ενώ συνδέεται και με μεγαλύτερη οθόνη ή τηλεόραση μέσω HDMI. Θα διατεθεί και σε έκδοση με οθόνη 17,3 ιντσών (FX705DY) μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε τιμές που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Δείτε συγκεντρωμένα εδώ όλα τα άρθρα-ανταποκρίσεις του Public Blog από την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας!