CES 2019: Η Samsung εντυπωσιάζει με QLED 8K στις 98 ίντσες!

Περίληψη: Οι τρέχουσες τάσεις θέλουν τα μεγέθη των τηλεοράσεων να αυξάνονται σταθερά. Διαστάσεις που κάποτε αποτελούσαν...

Οι τρέχουσες τάσεις θέλουν τα μεγέθη των τηλεοράσεων να αυξάνονται σταθερά. Διαστάσεις που κάποτε αποτελούσαν το benchmark της κατηγορίας, όπως οι 55 και οι 65 ίντσες, πλέον αποτελούν τη βάση για τις νέες σειρές –σε ορισμένες περιπτώσεις δε, δεν υπολογίζονται καν από τους κατασκευαστές!

Ο πρόλογος αυτός ήταν απαραίτητος προκειμένου να μπορέσει να αντιληφθεί κανείς αυτό που έκανε φέτος στη CES η Samsung, με τη νέα της κυκλοφορία στο πλαίσιο της σειράς Q900R. Ο λόγος για την QE98Q900R, μια 8K τηλεόραση με σχεδόν ανύπαρκτο πλαίσιο, LED οπίσθιο φωτισμό πλήρους διάταξης και φωτεινότητα έως και 4.000 nits.

Κατά την παρουσίασή της, η Samsung εκθείασε ιδιαίτερα τη δυνατότητα upscale περιεχομένου σε ανάλυση 8K, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επεξεργαστή Quantum Processor 8K που κρύβει μέσα της.

Πράγματι, τα όσα είδαμε να κάνει η QE98Q900R ήταν εντυπωσιακά, όσο βέβαια και απαραίτητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το περιεχόμενο σε αυτή την ανάλυση είναι τουλάχιστον δυσεύρετο… Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις της τώρα, η νέα ναυαρχίδα της Samsung θα διατίθεται στις 65, τις 75, τις 82 (αποκλειστικά στις ΗΠΑ) και τις 98 ίντσες! Η τιμή της είναι άγνωστη για την ώρα, αν και κάτι μας λέει ότι μάλλον δε θέλουμε να ξέρουμε περισσότερα!

Από εκεί και πέρα, η Samsung δεν έμεινε μόνο στο παρόν αλλά αναφέρθηκε και στο μέλλον, το οποίο γι’ αυτήν βρίσκεται στην τεχνολογία MicroLED. Θα θυμάστε φυσικά ότι πέρυσι τράβηξε το ενδιαφέρον με το The Wall, την αρθρωτή τηλεόραση των 146 ιντσών;

Ε, φέτος οι 146 έγιναν 219 ίντσες, με τον «τοίχο» να μεγαλώνει, επιτρέποντας στη Samsung να επιδείξει τις αστείρευτες δυνατότητες της νέας τεχνολογίας. Φυσικά δεν έλειψαν και οι πιο «φυσιολογικές» εκδοχές της, σε μεγέθη που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί στο σαλόνι του.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το μέλλον προμηνύεται φωτεινό και πολλών… Κ!

Δείτε συγκεντρωμένα εδώ όλα τα άρθρα-ανταποκρίσεις του Public Blog από την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας!