Χειμώνας, Winter Sports και ο προσωπικός σου cameraman!

Περίληψη: Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα! Τα χιόνια έχουν ήδη φτάσει και η άγρια χειμερινή φύση...

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα! Τα χιόνια έχουν ήδη φτάσει και η άγρια χειμερινή φύση σε περιμένει να την εξερευνήσεις και να τη χαρείς! Μην χρονοτριβείς! Ζούμε στην Ελλάδα και πολύ σύντομα όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους σε καταπράσινες βουνοπλαγιές και ανθισμένα λιβάδια! Φόρα το πιο ζεστό σου μπουφάν και βγες στα χιόνια, όσο ακόμη υπάρχουν, και ξεκίνα τα winter sports, extreme ή όχι και τόσο! Για να αποθανατίσεις τους χειμερινούς σου άθλους, όμως, ιδανικά θα χρειαζόσουν ένα τηλεοπτικό συνεργείο να σε ακολουθεί, μαζί με... ελικόπτερο και γερανούς! Επειδή οι περισσότεροι εξ ημών δεν είμαστε... superstars του snowboard, όμως, η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει να έχουμε το αμέσως καλύτερο πράγμα: drones και action cams!

Drones

Ξεκινάμε με τα drones, τα οποία σου επιτρέπουν να κάνεις λήψεις οι οποίες, μέχρι πρότινος, θα ήταν αδύνατες, να δεις τον κόσμο από ψηλά, να δεις μέρη τα οποία ξέρεις καλά από άλλες οπτικές γωνίες και να ανακαλύψεις κρυμμένα μυστικά! Και βέβαια, να βάλεις το drone να σε ακολουθεί, καταγράφοντας την πορεία σου βήμα-βήμα! Στα drones βρίσκουμε το Hubsan H502S X4 Desire FPV, το οποίο είναι και το πιο οικονομικό, διαθέτει λειτουργία first-person view, GPS, διατήρηση του ύψους πτήσης αλλά και αυτόματη επιστροφή, και καταγράφει βίντεο ανάλυσης 720p, ενώ το χειριστήριό του διαθέτει οθόνη 4,3 ιντσών! Σε μεγαλύτερο κόστος, βρίσκουμε το πρώτο DJI, το Spark, το οποίο έχει μικρό μέγεθος αλλά πολλές δυνατότητες. Με κάμερα στα 12 megapixels, διαθέτει λειτουργία gesture control για να το χειρίζεσαι χωρίς χειριστήριο, ανίχνευση εμποδίων και ταχύτητα που αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα την ώρα! Προχωρώντας βρίσκουμε το ακυκλοφόρητο και ολοκαίνουριο DJI Mavic Air, το οποίο αποτελεί την τελευταία πρόταση της εταιρείας, συνδυάζει πολλές λειτουργίες του μεγαλύτερου "Pro" σε μικρό μέγεθος και είναι με μια λέξη... καταπληκτικό! Ο μεγάλος αδελφός του προηγούμενου, το DJI Mavic Pro έρχεται με άγριες διαθέσεις! Μάλιστα, η έκδοση Platinum διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία, νέους έλικες για 60% λιγότερο θόρυβο, επεξεργαστές με 24 πυρήνες για αποφυγή εμποδίων και ανίχνευση στόχου, αναδιπλούμενη σχεδίαση και καταπληκτική εικόνα! Τέλος, έχουμε και το drone από την εταιρεία που καθόρισε την κατηγορία των action cams, το GoPro Karma μαζί με την τελευταία και καλύτερη GoPro Hero6. Περιλαμβάνει και σταθεροποιητή, ο οποίος αφαιρείται για να τον πάρεις στο χέρι, controller και πολλές δυνατότητες, και συνδυάζεται τέλεια με τη Hero6 για βίντεο μέχρι και σε ανάλυση 4k. [gallery columns="5" link="none" size="full" ids="56804,56808,56807,56806,56805"]

Action Cams

Πριν λίγα χρόνια, αν έλεγες "action cam" θα σε κοιτούσαν περίεργα. Το πολύ πολύ να καταλάβαιναν κάποια από τις ογκώδεις και αδιάβροχες μηχανές, τύπου "instant", οι οποίες μάλιστα έβγαζαν πολύ χειρότερες φωτογραφίες από τις αντίστοιχες "απλές". Μετά, ήρθε η GoPro και έδειξε στον κόσμο τι σημαίνει "action cam". Άθραυστη, αδιάβροχη, με λίγα λόγια... αθάνατη. Και μάλιστα με ποιότητα εικόνας που αφήνει πίσω της πολλές καλές φωτογραφικές μηχανές. Ευτυχώς, μετά τη μιμήθηκαν και άλλοι, οπότε πλέον έχουμε πολλές επιλογές! Ξεκινάμε με τη Rollei 425 4k, η οποία είναι μικρή, φθηνή και... τα κάνει όλα και συμφέρει! Μάλιστα, έρχεται με πολλά αξεσουάρ, υποβρύχια θήκη, διάφορες βάσεις στήριξης, adaptor για τρίποδο και άλλα, ενώ μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες με ανάλυση έως 5 megapixels και βίντεο σε 4k! Περνάμε στη Sony HDR AS50, η οποία συνεχίζει την παράδοση της Sony σε κάμερες που προσανατολίζονται σε αθλητικά γεγονότα και δράση. Διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή για να γράφει βίντεο σε μεγάλη ταχύτητα, διαθέτει το σύστημα Advanced SteadyShot της Sony, αλλά και αδιάβροχη θήκη! Η επόμενη action cam είναι... ο βασιλιάς της περασμένης χρονιάς, η Hero5 της GoPro. Είναι εκ κατασκευής αδιάβροχη, υποστηρίζει φωνητικές εντολές, έχει οθόνη αφής, GPS, σταθεροποίηση, μείωση θορύβου από αέρα, Wi-Fi, Bluetooth και πολλά άλλα! Και έρχεται δεύτερη, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η... ...GoPro Hero6! Με ολοκαίνουριο επεξεργαστή για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, ανάλυση 4k στα 60fps, αυτόματο upload στο cloud με τα QuikStories και βελτιώσεις στα πάντα! [gallery columns="4" link="none" size="full" ids="56812,56811,56810,56809"] Μην κάθεσαι, λοιπόν! Πάρε τους φίλους σου και πάρε τα βουνά! Η τεχνολογία θα σε ακολουθήσει εκεί που κανένας άλλος δε μπορεί! Έλα στα Public και πάρ'τη μαζί σου! Ο χειμώνας δεν περιμένει!