Coffee time: Πώς να φτιάξεις το τέλειο αφρόγαλα σπίτι

Περίληψη: Συμβουλές για τέλειο αφρόγαλα από το Public Café Η λέξη αφρόγαλα αποτελείται από τις λέξεις αφρός...

Συμβουλές για τέλειο αφρόγαλα από το Public Café

Η λέξη αφρόγαλα αποτελείται από τις λέξεις αφρός και γάλα. Ουσιαστικά το αφρόγαλα αποτελεί κύριο συστατικό είτε για ζεστό είτε για κρύο cappuccino. O barista του Public Café μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά για τέλειο αφρόγαλα, ζεστό ή κρύο κατ’ οίκον! Για το ζεστό cappuccino, σε μια γαλατιέρα βάζουμε γάλα πλήρες σε λιπαρά και βυθίζουμε το ακροφύσιο του ατμού περίπου ένα δάχτυλο μέσα στο γάλα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια δίνη μέσα στο γάλα και σταματάμε την διαδικασία περίπου όταν το γάλα φτάσει σε θερμοκρασία 65 βαθμών κελσίου ή όταν πλέον το χέρι μας δεν μπορεί να αντέξει την θερμότητα στα τοιχώματα της γαλατιέρας. Για το κρύο αφρόγαλα τα πράγματα είναι πιο απλά... Σε ένα shaker (κατά προτίμηση παγωμένο) βάζουμε  2-3 δάχτυλα γάλα 0% λιπαρά (απαραίτητα παγωμένο) και με έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα χτυπάμε το γάλα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του. Στη συνέχεια σερβίρουμε πάνω σε κρύο espresso ή σε κρύα σοκολάτα.

Μηχανές καφέ

Προφανώς, για τον τέλειο cappuccino, χρειάζεσαι και μια σοβαρή μηχανή καφέ, με σύστημα ατμού για το τέλειο αφρόγαλα. Όπως την Espresso Primo CM6821E Eco, η οποία σου δίνει τα απαραίτητα εφόδια. Αν θες κάτι περισσότερο, δες τη Philips Saeco, ενώ για τους μερακλήδες του καφέ, η Gaggia Carezza Style είναι η ιδανική πρόταση για έναν καφέ που κάθε φλυτζάνι είναι και μια μοναδική εμπειρία. [gallery link="none" size="full" ids="57324,57322,57323"]

Μηχανές για αφρόγαλα

Αν θες κάτι πιο "αυτοματοποιημένο" ή αν έχεις ήδη μηχανή καφέ χωρίς σύστημα ατμού, τότε μπες στην κατηγορία μηχανών για αφρόγαλα και διάλεξε αυτήν που σου ταιριάζει, τόσο σε μέγεθος όσο και σε τρόπο λειτουργίας. [gallery link="none" size="full" ids="57325,57326,57327"]

Μίξερ φραπέ

Είτε θες φραπέ, είτε κάτι σε freddo ή απλά θες να χτυπάς... αλύπητα το γάλα, όπως προτείνει ο barista μας πιο πάνω, μέχρι ν' αφρίσει, τότε μπες στην σελίδα με τα μίξερ και πάρε αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες σου. Πρόσεξε, όμως: αν θες απλά φραπέ, σου κάνει και ένα απλό μίξερ χειρός. Αν όμως θες κρύο αφρόγαλα με πυκνότητα... μαρέγκας, τότε θες σαφώς κάτι πολύ πιο ισχυρό! [gallery link="none" size="full" ids="57330,57329,57328"]

Καλή απόλαυση!