Apple iMac 27" / Έρχεται με αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς

Περίληψη: Ο all-in-one υπολογιστής της Apple έρχεται με αρκετές βελτιώσεις το 2020. Το άλμα σε ARM επεξεργαστές μπορεί να μην έγινε ακόμα αλλά το νέο iMac 27" αναβαθμίστηκε σημαντικά! Κρατήστε σημειώσεις...

Μετά το φετινό WWDC της Apple περιμέναμε με ανυπομονησία τους πρώτους υπολογιστές που θα ανακοινώσει η εταιρία, για να δούμε αν θα αξιοποιήσουν Apple επεξεργαστές. Η πρώτη ανακοίνωση έφτασε και αφορά το iMac 27". Αυτό δεν θα διαθέτει Apple SoC τελικά, αλλά, οι αλλαγές είναι τόσες, που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου. Πάμε να δούμε όλα τα χαρακτηριστικά του νέου iMac.

Ξεκινάμε από την επεξεργαστική ισχύ του μηχανήματος, που έχει αυξηθεί σημαντικά. Το νέο iMac εξοπλίζεται με Intel επεξεργαστές 10ης γενιάς. Οι διαρρυθμίσεις ξεκινάνε από τον Core i5 και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τον δεκαπύρηνο Core i9, ο οποίος «τρέχει» με ταχύτητα μέχρι 5GHz. Αρκετά καλύτερη απόδοση θα έχει και στα γραφικά ο νέος υπολογιστής, καθώς η AMD δημιούργησε μια έκδοση της Radeon 5700XT GPU με 16GB GDDR6 μνήμη για το κορυφαίο μοντέλο.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή είναι η παρουσία SSD σε όλα τα μοντέλα της γκάμας. Τέλος πια η παρουσία HDD δίσκων στη σειρά, καθώς ακόμα και το πιο οικονομικό μοντέλο έρχεται με SSD 256GB. Η μέγιστη εσωτερική χωρητικότητα μπορεί να φτάσει τα 8TB. Αύξηση γνώρισε και η μνήμη RAM αυτής της γενιάς. Η βασική χωρητικότητα ξεκινά από τα 8GB, όπως και παλιά, αλλά η μέγιστη είναι διπλάσια και φτάνει τα 128GB.

Αλλαγές εντοπίζονται και στα «περιφερειακά» της συσκευής. Η ενσωματωμένη web camera υποστηρίζει πλέον βίντεο κλήσεις με ανάλυση 1080p. Η βελτιωμένη κάμερα συμπληρώνεται ιδανικά από ένα σύστημα 3 μικροφώνων για ποιοτικότερες τηλεδιασκέψεις στο μέλλον. Ακόμα και τα ηχεία βελτιώθηκαν και προσφέρουν καθαρότερο ήχο και δυνατότερο μπάσο.

Η οθόνη του νέου iMac 27" δεν άλλαξε σε ανάλυση (παραμένει ) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βελτιώθηκε. Η φωτεινότητα φτάνει τα 500nits ενώ δεν λείπει και η τεχνολογία True Tone της Apple. Επιπλέον το πάνελ είναι το πρώτο μετά από αυτό της Pro Display XDR, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με nano-texture γυαλί.

Το μόνο που παρέμεινε ίδιο είναι το design του υπολογιστή. Εξωτερικά το νέο iMac 27" είναι το ίδιο με τους προκατόχους του. Οι θύρες βρίσκονται όλες στην πίσω πλευρά και η πρόσβαση στη RAM είναι ακόμα δυνατή.

Ο νέος υπολογιστής θα κυκλοφορήσει με το Mac OS 10.15 Catalina ενώ το φθινόπωρο θα αναβαθμιστεί, όπως και πολλά ακόμα μοντέλα υπολογιστών της Apple, στο νέο λειτουργικό σύστημα Mac OS Big Sur. Μάθε τα πάντα για το νέο OS εδώ και μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα νεότερα!