Η ανοιξιάτικη έκπληξη της Apple: iPad Air και iPad Pro!

Περίληψη: Το χθεσινό «Let Loose» event της Apple μας επιφύλασσε ανανεωμένα iPad Air και iPad Pro με οθόνη OLED και επεξεργαστή M4!

Με το που μπήκε ο Μάιος κι ένα μήνα πριν την WWDC 2024, η Apple αποφάσισε ότι είναι η ιδανική στιγμή για να ανανεώσει τα αγαπημένα μας iPad. Έτσι λοιπόν στην παρουσίαση είδαμε το επανασχεδιασμένο iPad Air 11 ιντσών και το ολοκαίνουργιο iPad Air 13 ιντσών, μαζί με ένα νέο iPad Pro, όλα με νέα ανανεωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και φυσικά με τους M2 και M4 επεξεργαστές αντίστοιχα στο εσωτερικό τους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για τους λάτρεις της τεχνολογίας που περίμεναν με ανυπομονησία μια ανανέωση των τελευταίων iPad που ανακοινώθηκαν το 2022. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook δήλωσε πως «είναι η μεγαλύτερη μέρα για το iPad από τότε που παρουσιάστηκε» και από ό,τι φαίνεται, δεν είχε άδικο. Ας δούμε τις λεπτομέρειες που κάνουν αυτά τα νέα iPad να ξεχωρίζουν.

let-loose-apple-ipad-pro-06

Ξεκινώντας με το iPad Air, η Apple όχι μόνο του ανανέωσε τον σχεδιασμό του αλλά και το μέγεθός του, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο 13 ιντσών, που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης. Πρόσθεσε και τον M2 επεξεργαστή που υπόσχεται εκπληκτικές επιδόσεις, καθιστώντας το iPad Air ένα μηχάνημα που μπορεί να κάνει τα πάντα, από την περιστασιακή περιήγηση στο διαδίκτυο μέχρι την απαιτητική δημιουργική εργασία όπως είναι το video και το photo editing.

Η Ultra Wide κάμερα των 12MP έχει βρει μια νέα θέση στην οριζόντια διάταξη και όχι στην κάθετη και πλέον είναι η ιδανική για ατελείωτες βιντεοκλήσεις και virtual meetings. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για το εσωτερικό του. Το νέο iPad Air θα κυκλοφορήσει σε 4 διαφορετικά χρώματα που σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα.

let-loose-apple-ipad-pro-04

Τώρα, ήρθε η σειρά του iPad Pro. Το κορυφαίο tablet της Apple που θα είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη και θα είναι η πρώτη συσκευή της Apple που είναι εξοπλισμένη με τον M4 επεξεργαστή, ο οποίος σύμφωνα με την Apple είναι «εξωφρενικά ισχυρός στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης». Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μια απόδοση που δεν είναι απλώς γρήγορη, αλλά και έξυπνη η οποία προσαρμόζεται με ευκολία ανάλογα με τις απαιτήσεις της εργασίας του χρήστη.

Το iPad Pro διαθέτει επίσης και οθόνη OLED - την οποία η Apple την ονομάζει Ultra Retina XDR, και υπόσχεται πιο φωτεινά και ζωντανά χρώματα. Για τους επαγγελματίες και τους creators, αυτό αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας μια οπτική εμπειρία σε μια φορητή συσκευή, που είναι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα. Επίσης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, είδαμε και την νέα εφαρμογή Final Cut Camera, με την οποία η Apple επιτρέπει στους creators, να συνδέσουν σε πραγματικό χρόνο έως και 4 iPhone με το iPad Pro και να το μετατρέψουν σε κονσόλα μίξης εικόνας.

Video Duration
1:26

Τόσο το iPad Air όσο και το iPad Pro έρχονται με υποστήριξη για το νέο Apple Pencil Pro και το επανασχεδιασμένο Magic Keyboard, πράγμα που σημαίνει ότι είτε σχεδιάζεις είτε γράφεις, θα έχεις τα εργαλεία που χρειάζεσαι στα χέρια σου.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά για τον μέσο χρήστη; Σημαίνει ότι είτε είσαι φοιτητής, είτε επαγγελματίας, είτε απλά κάποιος που αγαπά να έχει την κορυφαία τεχνολογία στα χέρια του, η Apple έχει κάτι νέο και συναρπαστικό για εσένα. Τα νέα iPad Air και iPad Pro δεν είναι απλώς συσκευές, είναι η απόδειξη ότι η καινοτομία, οι επιδόσεις και το στιλ μπορούν να συμβαδίζουν.

let-loose-apple-ipad-pro-03

Μπορείς να δεις περισσότερα για τα νέα προϊόντα της Apple εδώ.