Galaxy Tab S6 Lite με S Pen: Επίσημο από τη Samsung

Περίληψη: Τη νεότερη συσκευή με υποστήριξη S Pen ανακοίνωσε η Samsung. Αυτή θα είναι το tablet Samsung Galaxy Tab S6 Lite.

Το S Pen, το οποίο βρίσκαμε συνήθως μόνο στη σειρά Samsung Galaxy Note, έρχεται πλέον σε περισσότερες συσκευές, ακόμα και σε πιο οικονομικές κατηγορίες. Πρόσφατα, για παράδειγμα, είχαμε την προσθήκη του Samsung Galaxy Note 10 Lite στη λίστα των smartphone που το υποστηρίζουν. Σύντομα, το έξυπνο πενάκι θα κάνει την εμφάνισή του σε ακόμα μία Lite συσκευή καθώς η κορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε επίσημα το tablet Samsung Galaxy Tab S6 Lite με υποστήριξη S Pen.

Η ύπαρξη του S Pen όμως είναι το μόνο χαρακτηριστικό, μαζί με το όνομα, το οποίο μοιράζονται τα Tab S6 και Tab S6 Lite. Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite προορίζεται ως μία οικονομική εναλλακτική με λειτουργίες stylus οπότε τα τεχνικά χαρακτηριστικά διαφοροποιούνται αρκετά μεταξύ των δύο συσκευών. Η οθόνη του Tab S6 Lite, επάνω στην οποία θα εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες του S Pen, θα είναι λίγο μικρότερη σε μέγεθος καθώς θα έχει διαγώνιο 10,4ʺ. Η τεχνολογία της δεν θα είναι OLED, αλλά TFT με ανάλυση 2000×1200.

Στα ενδότερα του νέου Samsung tablet βρίσκουμε οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos, με τέσσερεις πυρήνες να τρέχουν στα 2,3GHz και τέσσερεις στο 1,7GHz. Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από 4GB RAM ενώ στη χωρητικότητα θα υπάρχει επιλογή μεταξύ 64 ή 128GB αποθηκευτικού χώρου. Όποια χωρητικότητα κι αν επιλέξεις θα μπορείς να την επεκτείνεις μέσω καρτών microSD. Εντός της συσκευής υπάρχει και η πολύ μεγάλη μπαταρία των 7.040mAh που θα κρατήσει το tablet ζωντανό για ώρες.

Ένα σημείο όπου το Samsung Galaxy Tab S6 Lite υπερτερεί του πιο premium «αδερφού» του είναι η θύρα ακουστικών. Η Lite έκδοση της νέα ταμπλέτας της Samsung υποστηρίζει ενσύρματη σύνδεση ακουστικών, κάτι που απουσιάζει από το Tab S6. Η συνδεσιμότητα του Tab S6 Lite συμπληρώνεται από τη θύρα USB Type-C που χρησιμοποιεί η συσκευή.

Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στις κάμερες τις ταμπλέτας. Μπορεί η λήψη φωτογραφιών με tablet να μην είναι ιδιαίτερα βολική, αλλά καμιά φορά είναι η μόνη λύση. Το Tab S6 Lite λοιπόν εξοπλίζεται με βασικό αισθητήρα 8MP f/1.9. Για selfie λήψεις και βίντεο κλήσεις θα έχεις στη διάθεσή σου μία κάμερα με ανάλυση 5MP.

Η νεότερη ταμπλέτα Samsung θα κυκλοφορήσει σύντομα σε Wi-Fi και LTE εκδόσεις. Το λογισμικό της θα είναι το Android 10 με το One UI 2.0 της Samsung από πάνω. Η διαθεσιμότητα της συσκευής στη χώρα μας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Για ό,τι νεότερο προκύψει μείνε συντονισμένος στο Public Blog.