Galaxy Tab S8: Ο Τίμος Κουρεμένος μιλάει για τη νέα σειρά

Περίληψη: Ο Τίμος Κουρεμένος μας συστήνει τη νέα οικογένεια tablet της Samsung, τα Tab S8, S8+ και S8 Ultra, και όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση της νέας σειράς Tablet της Samsung στο πολυσυζητημένο Unpack Event και ο Τίμος Κουρεμένος βρίσκεται ήδη για δεύτερη φορά στο κατάστημα Public στο Golden Hall. Αυτή τη φορά, όμως, όχι για να μας μιλήσει για το τι συζητήθηκε στο event, αλλά, ακόμα καλύτερα, για να μας παρουσιάσει λεπτομερώς τις συσκευές της οικογένειας του Tab S8 που αποτελείται από το Tab S8, Tab S8+ και Tab S8 Ultra.

Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στον Τίμο, αλλά και σε εμάς, όταν το αντίκρυσε για πρώτη φορά, είναι το μέγεθος του Tab S8 Ultra που όπως λέει και ο ίδιος αρκετές φορές είναι πραγματικά τεράστιο.

 Πόση μεγάλο πρέπει να είναι, όμως, ένα tablet, αναρωτάται ο Τίμος. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι απάντηση μας έδωσε.

Video Duration
2:39

 

Τα χαρακτηριστικά

·       Οθόνη

Ξεκινάμε με την οθόνη και συγκεκριμένα με το μέγεθός της που αποτελεί άλλωστε μία από τις σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στις τρείς συσκευές της νέας σειράς tablet της Samsung. Έχουμε, λοιπόν, το Galaxy Tab S8 Ultra με οθόνη στις 14,6 ίντσες, το μεγαλύτερο tablet που έχουμε δει μέχρι στιγμής, όπως μας τονίζει ο Τίμος, το οποίο και θα μπορούσε εύκολα να παρομοιαστεί με μια οθόνη laptop. Συνεχίζοντας, έχουμε το Tab S8 Plus με οθόνη στις 12,4 ίντσες, ενώ το μικρότερο αδερφάκι, το Tab S8 φτάνει τις 11 ίντσες.

Και οι τρεις συσκευές έχουν Super AMOLED οθόνη με ρυθμό ανανέωσης στα 120Ηz, που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες της δουλειάς που κάνουμε κάθε φορά, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν και το νέο επανασχεδιασμένο S Pen, εκτοξεύοντας την δημιουργικότητα σε άλλο επίπεδο, όπως επισημαίνει και ο Τίμος.

·       Κάμερες

Στην συνέχεια, ο Τίμος εστιάζει στις κάμερες των tablets και στις μοναδικές δυνατότητές τους. Και τα τρία, στο πίσω μέρος, έχουν δύο κάμερες που φτάνουν τα 13MP η κύρια και 6MP η υπερευρυγώνια, ενώ και εδώ, το Tab S8 Ultra ξεχωρίζει με τις δύο μπροστινές κάμερες στα 12MP και 12MP. Έτσι, λοιπόν, η εμπειρία βιντεοκλήσεων όχι μόνο βελτιώνεται αλλά και επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που γίνεται πλέον το work-from-home.

·       Επεξεργαστής

Φυσικά, ο Τίμος δεν παραλείπει να σχολιάσει τον πανίσχυρο επεξεργαστή που κρύβεται στο εσωτερικό και των τριών συσκευών. Πρόκειται για τον ταχύτερο οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1. Έτσι πλέον, έχουμε επιδόσεις στο maximum τόσο στα γραφικά των παιχνιδιών τα οποία ανεβαίνουν πια σε επίπεδο κονσόλας, όσο και στον χρόνο απόκρισης, που μπορεί εύκολα να μετατρέψει το tablet σε ένα προσωπικό υπολογιστή.

·       Αποθηκευτικός Χώρος

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, τώρα, το Tab S8 Ultra φαίνεται να διαφέρει και εδώ από τα Tab S8 και Tab S8 Plus, όπως υπογραμμίζει ο Τίμος, τα οποία εκτείνονται από τα 8GB μέχρι τα 16GB μνήμης RAM και κυκλοφορούν στα τα 128GB, 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου, ανάλογα φυσικά με την έκδοση που θα διαλέξουμε. Ο Τίμος βέβαια εστιάζει ιδιαίτερα στα 512GB χωρητικότητας και τα 16GB μνήμης RAM του S8 Ultra που όπως μας λέει και ο ίδιος έρχεται για να το τερματίσει.

·       Έξτρα δυνατότητες

Μερικά ακόμα σημεία που φαίνεται να τραβάνε την προσοχή του Τίμου είναι ο φανταστικός ήχος των συσκευών, ο οποίος οφείλεται στα τέσσερα ενσωματωμένα ηχεία Dolby Atmos, καθώς και η υποστήριξη του λεγόμενου Samsung DeX, μέσα από το οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε το tablet σε κανονικό υπολογιστή, έχοντας μια εμπειρία σαν να βρισκόμαστε σε κανονικό περιβάλλον Windows και κάνοντας, έτσι, την εργασία μας ευκολότερη.

 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ολόκληρη η σειρά Tab S8 εντυπωσιάσει τον Τίμο, τόσο με νέα χαρακτηριστικά των συσκευών της, αλλά κυρίως με τις εκπληκτικές δυνατότητές που μας προσφέρουν. Καταλήγοντας, ο Τίμος μας δίνει πολύ εύκολα την απάντηση στην αρχική του ερώτηση, δηλαδή, πόσο μεγάλο πρέπει να είναι τελικά ένα tablet, με το Tab S8 Ultra να κλέβει την παράσταση με το ασύλληπτο μέγεθός του, ενώ ταυτόχρονα μας παροτρύνει να το δούμε από κοντά για να αντιληφθούμε πραγματικά πόσο μεγάλο είναι.

Μπείτε στο Public.gr ή ελάτε σε ένα κατάστημα Public για να δείτε και εσείς από κοντά τα φανταστικά Tab S8, να εντυπωσιαστείτε με το μέγεθος και τα πλεονεκτήματά τους και φυσικά να τα προπαραγγείλετε και να πάρετε δώρο την μοναδική θήκη Book Cover Keyboard Slim για να τα μετατρέψετε εύκολα σε ένα λειτουργικό laptop για όλες τις δουλειές σας.