Η Lenovo ετοιμάζει Legion motherboards

Περίληψη: Σε μία νέα κατηγορία φαίνεται πως θα εισέλθει σύντομα η Lenovo. Η κινέζικη εταιρία υπολογιστών φέρεται έτοιμη για την είσοδό της στην αγορά των motherboards.

Στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τόσο desktop όσο και laptop, η Lenovo είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Τα PC είναι η ειδικότητά της και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα κομμάτια του υπολογιστή σου στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κίνα η Lenovo θα κατασκευάσει τις δικές της μητρικές κάρτες, οι οποίες θα προορίζονται για χρήση με Intel Coffee Lake και Comet Lake S επεξεργαστές. Οι δεύτεροι δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί πολύ σύντομα. Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν πως οι νέες motherboard της Lenovo θα έρχονται με Legion branding, θα ανήκουν δηλαδή στη gaming σειρά της εταιρίας.

Lenovo Legion Motherboards - 01


Τι βλέπουμε στις εικόνες λοιπόν; Αρχικά μπορούμε να διακρίνουμε πως η μεγαλύτερη μητρική, από τις δύο που έχουν διαρρεύσει, φαίνεται να διαθέτει 4 θέσεις RAM, δύο θέσεις για σύνδεση M.2 συσκευών, Wi-Fi και σύστημα παθητικής ψύξης στους ρυθμιστές τάσης (VRMs). Το chipset που χρησιμοποιείται φαίνεται να είναι από την Intel και συγκεκριμένα να ανήκει στις σειρές 300 και 400. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει τη συμβατότητα με Coffee Lake και Comet Lake S επεξεργαστές.

Τι σημαίνει αυτό λοιπόν; Θα μπορείς στο μέλλον να φτιάξεις ένα PC με Lenovo Legion μητρική; Μάλλον όχι είναι η απάντηση. Οι διαστάσεις των εικονιζόμενων motherboards δεν φαίνεται να συνάδουν με κανένα standard format. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα δούμε τις Lenovo μητρικές σε ολοκληρωμένα συστήματα σταθερών υπολογιστών τα οποία θα ανήκουν στη gaming σειρά Legion της εταιρίας. Δεν πιστεύουμε πως οι Legion μητρικές θα είναι διαθέσιμες ως ξεχωριστά προϊόντα, παρά μόνο ως κομμάτια ενός έτοιμου συστήματος.

Lenovo Legion Motherboards - 02


Μέχρι τα νέα να επισημοποιηθούν, τόσο για τις Lenovo μητρικές όσο και για τους επερχόμενους Intel επεξεργαστές, μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μαθαίνεις όλα τα νεότερα.