Νέα πανίσχυρα gaming laptops από την MSI αποκλειστικά στο Public!

Περίληψη: Η νέα 12η γενιά επεξεργαστών της Intel έρχεται σε δύο… τρομακτικά gaming laptops από την MSI και θα τα βρεις μόνο στο Public!

Μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας, η Intel έκανε μια κίνηση για να ξαναπάρει στα χέρια της το στέμμα των επιδόσεων σε επεξεργαστές desktop και laptop, λανσάροντας την 12η γενιά των Core. Η πασίγνωστη MSI έσπευσε να βάλει τους επεξεργαστές αυτούς στα μηχανήματά της και, με τη σειρά της, ανακοίνωσε δύο gaming laptops τα οποία είναι σχεδιασμένα για gamers με υψηλότατες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ, τόσο από την πλευρά της CPU όσο και από την πλευρά της GPU! Και το Public εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα τα νέα αυτά μοντέλα, το MSI Vector GP66 12UH και το MSI Stealth GS66 12UHS, τα οποία μπορείς να βρεις ετοιμοπαράδοτα στο public.gr!

Intel Core i7-12700H

Ο επεξεργαστής της Intel, τον οποίο βρίσκουμε και στα δύο μοντέλα, είναι ένα θαύμα της μικροηλεκτρονικής. Η αρχιτεκτονική του ονομάζεται από την Intel "Alder Lake" και έρχεται κατασκευασμένος στη λιθογραφία "Intel 7", η οποία είναι 10 νανομέτρων και δίνει στους επεξεργαστές της Intel ιδιαίτερη αποδοτικότητα αλλά και και μεγάλα περιθώρια για υψηλούς χρονισμούς. Ο ίδιος ο επεξεργαστής έρχεται με 14 πυρήνες και 20 threads, με 6 πυρήνες να είναι υψηλής απόδοσης (οι οποίοι διαθέτουν και HyperThreading) και 8 πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης (χωρίς HyperThreading)! Η μέγιστη συχνότητα λειτουργίας των μεν είναι τα 4,7GHz και των δε τα 3,5GHz. Ταυτοχρόνως, ο επεξεργαστής διαθέτει και ενσωματωμένη GPU, την Iris Xe με 96 execution units και χρονισμό στο 1,4GHz.

MSI Vector

Video Duration
1:22

Το πρώτο και μικρότερο μοντέλο της MSI, το MSI Vector, έρχεται με οθόνη 15,6 ιντσών και ανάλυσης 2560×1440 και refresh rate στα 165Hz για άψογο gaming. Την οθόνη οδηγεί, όμως, μια κάρτα γραφικών της Nvidia, η κορυφαία GeForce RTX 3080, η οποία έρχεται με 8GB GDDR6 video RAM, ανεξάρτητη από τη μνήμη του συστήματος, η οποία είναι 16GB DDR4 στα 3200MHz! Παράλληλα, ο δίσκος του συστήματος είναι ένας NVMe PCIe Gen4 με χωρητικότητα 1TB, ο οποίος του δίνει απίστευτες επιδόσεις και σε αυτό τον τομέα. Ένα τέτοιο μηχάνημα, όπως είναι προφανές, χρειάζεται και κατάλληλη ψύξη. Έτσι, η MSI το έχει εφοδιάσει με αυτό που ονομάζει "Cooler Boost 5", το οποίο χρησιμοποιεί δύο ανεμιστήρες και έξι (6) heatpipes για CPU και GPU, τα οποία λειτουργούν παράλληλα και φροντίζουν για την απαγωγή της παραγόμενης θερμότητας και μεγιστοποιούν τη ροή του αέρα. Εκτός αυτού, η MSI το έχει εφοδιάσει και με τη δική της τεχνολογία Overboost, η οποία μπορεί να τροφοδοτήσει τόσο τη CPU όσο και τη GPU στο maximum, για κορυφαίο gaming.

MSI Stealth

Video Duration
1:17

Το μεγαλύτερο μοντέλο, το MSI Stealth, είναι ίδιου μεγέθους με το Vector, διαθέτει οθόνη ίδιου μεγέθους, ανάλυσης 3840×2160 με refresh rate 120Hz, η οποία είναι τεχνολογίας IPS. Στη θέση της κάρτας γραφικών, όμως, βρίσκουμε την κορυφαία Nvidia GeForce RTX 3080Ti με 16GB video RAM τεχνολογίας GDDR6, η οποία απλά δεν έχει αντίπαλο σε laptop GPUs. Ταυτοχρόνως, η RAM του υπολογιστή είναι 32GB DDR5 με χρονισμό στα 4800MHz, για τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ο δίσκος του Stealth είναι ένας NVMe PCIe Gen4 με χωρητικότητα 2TB, για απίστευτη ταχύτητα. Όπως είναι φανερό, αυτό το μηχάνημα έχει ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις από το υποσύστημα ψύξης, κάτι που γνωρίζει η MSI, η οποία το εφοδίασε με αυτό που ονομάζει "Cooler Boost Trinity+", σύστημα με τρεις (!) ανεμιστήρες ειδικής σχεδίασης, με πτερύγια πάχους 0,1mm και αιχμηρή ακμή, αλλά και επτά (7) heatpipes, για ενισχυμένη ροή αέρα και για να κρατά την θερμοκρασία του σε χαμηλά επίπεδα, ακόμη και όταν παίζεις τα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε τη μπαταρία, η οποία είναι χωρητικότητας 99,9WHr, η οποία θα τροφοδοτεί το Stealth από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Τα δύο μηχανήματα έχουν και μερικά "στάνταρ" στον κορυφαίο εξοπλισμό τους. Όπως τις θύρες USB 3.2 Gen2, το 2.5 gigabit ethernet, Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.2 για απίστευτη ταχύτητα σε ενσύρματες και ασύρματες συνδέσεις, πληκτρολόγιο με per key RGB backlight από την SteelSeries, αλλά και τροφοδοτικό το οποίο μπορεί να τροφοδοτήσει απρόσκοπτα τα "τέρατα" της MSI. Επίσης ενδιαφέρον είναι το MSI App Player, το οποίο είναι μια εφαρμογή η οποία επιτρέπει το gaming με παιχνίδια για smartphones, στο laptop, με κανονικό controller! Τέλος, η MSI παρέχει εγγύηση για δύο χρόνια με δωρεάν delivery από και προς εσένα, αλλά και επιδιόρθωση "Next Business Day", για να έχεις το laptop σου όποτε το χρειάζεσαι πραγματικά!

Αν το σκέφτεσαι ακόμη, τα μηχανήματα της MSI είναι τα απολύτως κορυφαία gaming laptops που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ή μάλλον… που ΔΕΝ κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, μιας και τα έχει σε αποκλειστικότητα το Public.gr! Μπες και κάνε την παραγγελία σου, μόνο σε εμάς!