Kirin A1: Ο πρώτος επεξεργαστής της Huawei αποκλειστικά για wearables!

Περίληψη: Ο Kirin A1, ο πρώτος επεξεργαστής της Huawei για wearable συσκευές, προσφέρει την καλύτερη συνδεσιμότητα και αυτονομία στην κατηγορία του

Η HiSilicon είναι η εταιρία κατασκευής επεξεργαστών της Huawei και είναι υπεύθυνη για κορυφαία chipset, όπως ο Kirin 980, που βρίσκονται στο Huawei Nova 5T και στο Huawei P30 Pro. Μετά τα κινητά, η επόμενη κατηγορία στην οποία θα δούμε τους Kirin επεξεργαστής είναι αυτή των wearables. Την αρχή κάνει ο Kirin A1, ο πρώτος επεξεργαστής από την Huawei σχεδιασμένος αποκλειστικά για wearable συσκευές.

Ο νέος επεξεργαστής δίνει μεγάλη έμφαση στην αυτονομία, προσφέροντας έως και το ένα τρίτο της κατανάλωσης ενέργειας από ανταγωνιστικές προτάσεις. Ο Kirin A1 είναι μονοπύρηνος με ταχύτητα 200MHz και η κατασκευή του βασίζεται στον Cortex M7 επεξεργαστή της ARM. Στο chipset περιλαμβάνεται για πρώτη φορά υποστήριξη για dual mode Bluetooth, με ταυτόχρονη υποστήριξη Bluetooth 5.1 και Bluetooth 5.1 LE (Low Energy).

Η χρήση του Kirin A1 σε wearable συσκευές δεν σημαίνει πως θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε smartwatch. Το νέο chipset προορίζεται για χρήση σε Bluetooth ηχεία, AR γυαλιά και true wireless ακουστικά. Το νέο σύστημα Bluetooth, που διαθέτει, προσφέρει εμβέλεια μέχρι και 150 μέτρα, οπότε, ο Kirin A1 είναι ιδανικός για χρήση σε συσκευές που συνδέονται ασύρματα με το smartphone.

Τα πρώτα προϊόντα που χρησιμοποιούν τον Kirin A1 έρχονται σύντομα στην αγορά. Αυτά θα είναι τα true wireless ακουστικά Huawei Freebuds 3 και το smartwatch Huawei Watch GT2. Το καινούργιο smartwatch της Huawei θα προσφέρει αυτονομία έως και 2 εβδομάδες, διάρκεια που το κάνει να ξεχωρίζει από κάθε πρόταση του ανταγωνισμού.

Μπορείς να το παραγγείλεις από σήμερα κιόλας στα καταστήματα Public και στο public.gr!