Το learnipad.gr κάνει το iPad ακόμα πιο «δυνατό» εργαλείο μάθησης!

Περίληψη: Τι ακριβώς είναι το learnipad.gr; Ένας ακόμα λόγος να επιλέξεις το iPad ως εργαλείο για τους μαθητές της οικογένειας!

Το έχουμε επισημάνει με πολλές αφορμές: το iPad είναι η συσκευή που μπορεί να υποστηρίξει πλήρως τις ανάγκες πολλών και διαφορετικών χρηστών. Από επαγγελματίες γραφίστες, που δημιουργούν με το Apple Pencil, μέχρι οικιακούς χρήστες, που θέλουν απλά να stream-άρουν περιεχόμενο! Η Apple έχει μετατρέψει, επίσης, το iPad σε ένα υπερπλήρες εργαλείο για τους μαθητές. Μέσω του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα, μάλιστα, μπορείς να αποκτήσεις iPad για τα παιδιά ακόμα πιο οικονομικά. Ένας ακόμα λόγος να επιλέξεις το iPad για τους μαθητές της οικογένειας είναι τώρα και η σελίδα learnipad.gr!

Τι ακριβώς είναι το learnipad.gr;


Η σελίδα δημιουργήθηκε από την iSquare, τον επίσημο διανομέα Apple στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Apple και απευθύνεται σε γονείς και μαθητές, που έχουν εντάξει ή θα εντάξουν σύντομα το iPad στη διαδικασία της μάθησης. Μέσω της σελίδας οι χρήστες iPad μαθαίνουν όλους τους τρόπους με τους οποίους το tablet της Apple μπορεί να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου ή του πανεπιστήμιου και να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Τι βρίσκει κανείς στη σελίδα;


Όταν επισκέπτεται κανείς το learnipad.gr μαθαίνει πρώτα από όλα για το όραμα της Apple για τη μάθηση με iPad. Αυτό στηρίζεται στη μακροχρόνια εμπειρία της εταιρίας, η οποία περιλαμβάνει διάφορα προγράμματα χρήσης του iPad στη σχολική αίθουσα και το αμφιθέατρο. Η εμπειρία αυτή «μεταφράζεται» και στα Ελληνικά, για να βοηθήσει μαθητές και φοιτητές στη χώρα μας.

Μια από τις χρησιμότερες ενότητες του site είναι το «Οδηγοί | Tips». Στην ενότητα αυτή υπάρχουν συγκεντρωμένοι πολλοί σύντομοι οδηγοί, που παρουσιάζουν όλες τις χρήσιμες λειτουργίες των iPad και του iPadOS. Εξίσου χρήσιμα είναι και τα How-To Videos, τα οποία δείχνουν στην πράξη πώς μπορούν να αξιοποιηθούν μερικά από τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Μελετώντας αυτές τις δύο ενότητες, τα παιδιά θα μάθουν το tablet τους καλύτερα και θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργούν, να συνεργάζονται, να μένουν οργανωμένα - ακόμα και να παραμένουν συγκεντρωμένα!

Το υλικό της πλατφόρμας δεν σταματά εκεί. Στο learnipad.gr βρίσκει κάποιος και όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου, τα οποία μπορεί να κατεβάσει σε συμβατή μορφή για το Apple Books. Επίσης πολύ σύντομα η σελίδα θα εμπλουτιστεί και με σεμινάρια, τα οποία θα κάνουν πιο διαδραστική τη μάθηση.

iPad 1:1


Όλα τα παραπάνω δεν είναι κάτι καινούργιο για την Apple. Από το 2011 η iSquare υποστηρίζει τα ελληνικά σχολεία μέσω του προγράμματος iPad 1:1. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι κάθε μαθητής να έχει το δικό του iPad στην τάξη και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100.000 μαθητές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έχουν βιώσει αυτή την εμπειρία. Η πλατφόρμα learnipad είναι απλά ένα ακόμα κομμάτι της συνεχιζόμενης υποστήριξης της εκπαίδευσης στην Ελλάδα από την iSquare και την Apple!

Εκμεταλλεύσου κι εσύ το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας, για να αποκτήσεις ένα iPad για τα παιδιά σου. Οι δυνατότητες του tablet της Apple θα διευκολύνουν αφάνταστα τους μαθητές στην τηλεκπαίδευση και τη μάθηση γενικότερα ενώ το learnipad.gr θα κάνει «παιχνιδάκι» την προσαρμογή τους στη συσκευή!