Lenovo ThinkPad / Αέρας... ανανέωσης με δυνατές αφίξεις!

Περίληψη: Σημαντικό refresh για τη σειρά ThinkPad της Lenovo, με 9 νέα μοντέλα να προστίθενται στην γκάμα και τις επιλογές να περιλαμβάνουν τόσο Intel όσο και AMD επεξεργαστές!

Η σειρά ThinkPad είναι από τις πιο αγαπημένες των Lenovo laptops, τόσο σε καταναλωτές όσο και σε επιχειρήσεις. Η Lenovo μας έχει συνηθίσει σε μικρές αλλαγές μέσα στα χρόνια αλλά το 2020 φέρνει σημαντικές «ανακατατάξεις» στα ThinkPad, με σημαντικότερες εκείνες στους επεξεργαστές. Μια ακόμα αλλαγή είναι τα ονόματα των συσκευών, τα οποία επίσης τροποποιήθηκαν. Ας δούμε, λοιπόν, ό,τι νέο υπάρχει στα ThinkPad laptop της Lenovo.

Θα ξεκινήσουμε από τη σειρά T. Τα μοντέλα T490 θα αντικατασταθούν από τα ThinkPad T14 και ThinkPad  T14s. Επίσης το Lenovo ThinkPad T590 γίνεται τώρα ThinkPad T15 και παραμένει το μεγαλύτερο «αδερφάκι» της γκάμας. Τα T14 και T14s είναι τα μοντέλα με οθόνες 14 ιντσών ενώ το ThinkPad T15 εξοπλίζεται με πάνελ 15,6 ιντσών. Η ανάλυση -και στα τρία μοντέλα- φτάνει μέχρι και 4K UHD.

Στο εσωτερικό τους, τα νέα Lenovo laptop της σειράς Τ μπορούν να εξοπλισθούν με επεξεργαστές Intel 10ης γενιάς Core i5 και Core i7 ή με AMD Ryzen 4000 Pro. Η εσωτερική χωρητικότητα βασίζεται στην τεχνολογία PCIe SSD και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2TB ενώ η RAM κυμαίνεται από τα 8 έως και τα 48GB - ανάλογα με την έκδοση.

Η επόμενη σειρά με νέο όνομα είναι τα ThinkPad X13 και ThinkPad X13 Yoga. Τα μοντέλα αυτά είναι οι διάδοχοι των εκδόσεων ThinkPad X390. Η βασική διαφορά τους είναι πως προσφέρουν ακόμα μικρότερο μέγεθος, καθώς εξοπλίζονται με οθόνες 13,3 ιντσών. Παρά το μικρότερο μέγεθος, όμως, είναι η μόνη σειρά, από όσες ανακοινώθηκαν πρόσφατα, η οποία θα έχει επιλογή για 4K OLED οθόνη (μόνο στο Yoga).

Στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών, τα νέα X13 θα εξοπλίζονται με Intel Core επεξεργαστές 10ης γενιάς. Η δυνατότητα επιλογής AMD επεξεργαστή θα δίνεται μόνο στο Lenovo ThinkPad X13 και όχι στο Yoga. Η χωρητικότητα φτάνει και εδώ τα 2TB ενώ η μέγιστη RAM θα είναι 32GB για το X13 και 16GB για το X13 Yoga.

Κλείνουμε με τη σειρά L, η οποία είναι παραδοσιακά η πιο οικονομική μεταξύ των ThinkPad. Εδώ υπάρχουν τέσσερα μοντέλα και είναι τα: ThinkPad L15, L14, L13 και L13 Yoga. Όπως μπορείς να μαντέψεις και από το όνομα, οι αριθμοί ανταποκρίνονται στο μέγεθος της οθόνης κάθε μοντέλου, με το 13άρι L13 Yoga να διαθέτει και περιστρεφόμενη οθόνη. Τα μεγαλύτερα L15 και L14 θα προσφέρονται τόσο με επεξεργαστές Intel Core 10th Gen όσο και AMD Ryzen 4000, με τα L13 και L13 Yoga να περιορίζονται μόνο σε Intel επιλογές.

Κοινό χαρακτηριστικό και στα εννιά καινούργια ThinkPad είναι η συνδεσιμότητα Wi-Fi 6. Επιπλέον οι σειρές ThinkPad T και ThinkPad X θα υποστηρίζουν Thunderbolt 3 σε όλα τα μοντέλα, κάτι που όμως θα απουσιάζει από τα νέα ThinkPad L

Η Lenovo δεν έχει κάνει ακόμα γνωστή την ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων laptop και αναφέρει απλώς ότι όλα τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στο 2020. Αυτό μπορούμε να το ερμηνεύσουμε ως 2ο τρίμηνο του 2020, πάντα με κάποια επιφύλαξη βέβαια...

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα νεότερα!