Mac & iPad: Ο καλύτερος «σύμμαχος» για τους εκπαιδευτικούς

Περίληψη: Mac και iPad τελευταίας τεχνολογίας εγγυώνται μια μοναδική εμπειρία μάθησης για τους μαθητές, κάνοντας το έργο των εκπαιδευτικών πιο εύκολο από ποτέ!

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιταχύνθηκε σημαντικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η τηλεκπαίδευση μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υιοθετούν πλέον μαζικά τις νέες τεχνολογίες για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πρωτοπόρος στην στήριξη των εκπαιδευτικών μέσω της τεχνολογίας είναι η Apple. Εδώ και 30 χρόνια, η Apple βοηθάει τους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο να προσφέρουν στους μαθητές τους μια εμπειρία μάθησης ανώτερης ποιότητας με καινοτόμες συσκευές και ψηφιακά εργαλεία. Σήμερα, τα κορυφαία προϊόντα της Apple, όπως τα Mac και τα iPad, όχι μόνο εξυπηρετούν το έργο των εκπαιδευτικών αλλά έχουν σχεδιασθεί με γνώμονα τις αυξανόμενες ανάγκες δασκάλων και καθηγητών για αξιόπιστες συσκευές και προηγμένες λύσεις. Αν είσαι εκπαιδευτικός τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσεις ένα σύγχρονο και δημιουργικό σύστημα διδασκαλίας με βάση την τεχνολογία.

Mac: Ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης

Και ποιος καλύτερος τρόπος να αναβαθμίσεις τον τεχνολογικό σου εξοπλισμό από έναν φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή Mac τελευταίας τεχνολογίας. Συνδυάζοντας την ευκολία χρήσης με μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, το Mac είναι ο κατεξοχήν «σύμμαχος» των εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές του κόσμου. Οι συνεχώς εξελισσόμενες δυνατότητες δημιουργίας και παρουσίασης περιεχομένου που προσφέρει ένα Mac, όχι μόνο διευκολύνουν τις εργασίες σου σε καθημερινή βάση αλλά και σε βοηθούν να ανταποκριθείς καλύτερα στις ανάγκες των μαθητών σου.

Μέσα από μια ποικιλία κορυφαίων apps όπως Pages, Keynote και iMovie, η δημιουργία παρουσιάσεων, video και εκπαιδευτικού υλικού γίνεται ευκολότερη και αμεσότερη από ποτέ. Με την Εγγραφή Οθόνης η πραγματοποίηση διαδικτυακών μαθημάτων γίνεται καλύτερη. Αν η οργάνωση τους σου φαίνεται μπέρδεμα, οι εφαρμογές Ημερολόγιο και Σημειώσεις σου «λύνουν» τα χέρια. Φυσικά, τηλεκπαίδευση χωρίς Word, PowerPoint και WebEx δεν νοείται. Όλες οι εφαρμογές που χρειάζεσαι είναι συμβατές με έναν υπολογιστή Mac. Ακόμα και αν «τρέχεις» ταυτόχρονα πολλαπλές εργασίες, με τους ασύλληπτα ισχυρούς επεξεργαστές Apple Silicon το άγχος για τυχόν «κολλήματα» είναι παρελθόν. Στο παρελθόν ανήκει και η ανάγκη προστασίας από ιούς. Με κορυφαίες λειτουργίες και δυνατότητες προστασίας, (επανεκκίνηση με ισχυρή επαλήθευση, δυναμική κρυπτογράφηση, Touch ID) θα μπορείς να συνδέεσαι με απόλυτη ασφάλεια σε κάθε δίκτυο, μέσα και έξω από τη σχολική αίθουσα. Παράλληλα, το Mac προσφέρει σύνδεση εξωτερικής οθόνης, προβολέα ή εκτυπωτή για να διατηρείς αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών σου. Στο Public.gr μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία σε Mac υπολογιστές. MacBook Air, MacBook Pro και iMac υπόσχονται κορυφαίες επιδόσεις κάνοντας τη διδασκαλία διασκέδαση για εσένα και τους μαθητές σου.

iPad: Αξεπέραστη ευκολία και άνεση

Αν προτιμάς ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση για την οργάνωση των μαθημάτων σου, το iPad είναι η ιδανική λύση. Οι υψηλές επιδόσεις, η συνδεσιμότητα και τα features ενός iPad έχουν ξεχωρίσει μεταξύ των εκπαιδευτικών ανά τον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και πολλούς από τους δημοφιλείς φορητούς υπολογιστές της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια, η διεθνής εκπαιδευτική κοινότητα έχει «αγκαλιάσει» το iPad ως ένα εργαλείο που προάγει και στηρίζει τη φιλοσοφία της δημιουργικής, συνδεδεμένης και συνεργατικής μάθησης.

Με «όπλα» το ειδικά σχεδιασμένο iPadOS, την προηγμένη τεχνολογική μηχανικής εκμάθησης Neural Engine και την ολοήμερη διάρκεια της μπαταρίας, το iPad προσφέρεται για χρήση εντός και εκτός της τάξης. Το iPad όχι μόνο μοιράζεται πολλά από τα προεγκατεστημένα apps ενός Mac υπολογιστή που αναφέραμε και πιο πάνω (Word, PowerPoint, WebEx, Google Drive, Dropbox κλπ) αλλά διαθέτει επιπλέον δυνατότητες για τις αυξανόμενες ανάγκες σου. Με το iPadOS η Apple έχει λανσάρει ένα σύστημα το οποίο επί της ουσίας μετατρέπει το tablet σε laptop. Mέσω του Apple Pencil, μπορείς να γράφεις, να σχεδιάζεις και να κρατάς σημειώσεις σαν να έχεις ένα πραγματικό μολύβι ενώ μπορείς εύκολα να συνδέσεις το iPad με τα Smart Keyboard και Magic Keyboard για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Όποιο μοντέλο και αν επιλέξεις (iPad Pro, iPad Air), με ένα iPad αποκτάς ένα μικρό αλλά ισχυρό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να προσφέρεις στους μαθητές σου μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης και δημιουργίας.

Για ακόμα περισσότερες κορυφαίες Apple συσκευές, δεν έχεις παρά να μπεις στις σελίδες του Public, όπου θα βρεις τεράστια γκάμα επιλογών για να κάνεις τα μαθήματα εύκολα και δημιουργικά, όσο ποτέ άλλοτε. Μην ξεχάσεις επίσης να επισκεφθείς την επίσημη σελίδα της Apple όπου θα βρείς έναν πλήρη οδηγό για να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τα πρωτοποριακά εργαλεία διδασκαλίας της Apple.