MacBook Pro 16: Η Apple ανακοίνωσε τον απόλυτο Pro υπολογιστή!

Περίληψη: Το νέο MacBook Pro 16 της Apple έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στα επαγγελματικά laptop. Νέα τεχνικά χαρακτηριστικά, βελτιωμένος σχεδιασμός και ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία!

Το απόλυτο εργαλείο για επαγγελματίες, το MacBook Pro, μόλις έγινε... πολύ καλύτερο. Η Apple αιφνιδίασε τους πάντες, καθώς με ένα απλό tweet από τον Tim Cook ανακοίνωσε επίσημα το MacBook Pro 16! Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα, το νέο laptop της Apple έχει μεγαλύτερη οθόνη, αλλά αυτό είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Η Apple άκουσε τις ανάγκες των καταναλωτών – και τις κριτικές τους –  και δημιούργησε ένα μηχάνημα χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Το σχέδιο του MacBook Pro 16 είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του MacBook των 15 ιντσών, με το μέγεθος να είναι ελάχιστα μεγαλύτερο. Μπορεί η οθόνη να μεγάλωσε κατά μία ίντσα, αλλά, λόγω των μικρότερων bezel, οι διαστάσεις της συσκευής είναι σχεδόν οι ίδιες. Μαζί με το μέγεθος μεγάλωσε και η ανάλυση της Retina οθόνης, η οποία είναι πλέον 3072x1920. Οι επιλογές σε επεξεργαστές ξεκινούν και πάλι από τον εξαπύρηνο Intel Core i7 9th gen και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τον οκταπύρηνο Intel Core i9.

Όπως και στο μοντέλο που αντικαθιστά, η RAM ξεκινάει από 16GB, μόνο που στο MacBook Pro 16 είναι χρονισμένη στα 2667MHz. Το κορυφαίο μοντέλο θα μπορεί να εξοπλιστεί μέχρι και με 64GB RAM, ενώ για πρώτη φορά σε laptop υπάρχει η δυνατότητα για σκληρό δίσκο SSD μέχρι και 8TB! Το πακέτο των χαρακτηριστικών συμπληρώνουν οι νέες κάρτες γραφικών AMD RX 5000 series με το κορυφαίο μοντέλο να έρχεται με AMD RX 5500M 8GB.

Η Apple δεν αρκέστηκε στην ολική ανανέωση των τεχνικών χαρακτηριστικών όμως, βελτίωσε το MacBook ακόμα και στις λεπτομέρειες, γι’ αυτό και το νέο laptop της Apple αγγίζει την τελειότητα. Το αμφιλεγόμενο butterfly πληκτρολόγιο αντικαταστάθηκε από ένα νέο με κλασικούς scissor μηχανισμούς. Επιπλέον, το κουμπί “Esc” (ιδιαίτερα χρήσιμο σε developers) είναι πλέον ένα κανονικό πλήκτρο και όχι μέρος της Touch Bar.

Ακόμα μια σημαντική λεπτομέρεια είναι τα ηχεία του laptop. Τα MacBook είχαν ήδη μερικά από τα καλύτερα ηχεία σε φορητό υπολογιστή, το νέο MacBook Pro 16, όμως, έρχεται με ακόμα ποιοτικότερο ήχο, χάρη στο σύστημα 6 ηχείων και την υποστήριξη Dolby Atmos. Το αγαπημένο μας χαρακτηριστικό από το νέο MacBook πάντως είναι άλλο – η μπαταρία του. Η Apple κατάφερε να χωρέσει στο MacBook Pro 16 μπαταρία 100Wh, που είναι και το μέγιστο που μπορείς να βρεις σε laptop. Αυτή η μπαταρία χαρίζει αυτονομία 11 ωρών στο laptop, μία ώρα παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο, δηλαδή.

Το εντυπωσιακό MacBook Pro 16 θα είναι σύντομα διαθέσιμο στα καταστήματα Public και στο public.gr. Μείνει συντονισμένος εδώ, για να μάθεις πότε θα μπορέσεις να κάνεις δικό σου το νέο MacBook μόλις αυτός κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά!