Το μέλλον των Windows αποκαλύπτεται στις 24 Ιουνίου!

Περίληψη: Στα τέλη Ιουνίου η Microsoft θα παρουσιάσει το όραμά της για το μέλλον των Windows. Αυτό μπορεί να είναι η έκδοση Windows 11 ή μια μεγάλη ανανέωση στα Windows 10!

Το επόμενο μεγάλο event της Microsoft είναι αφιερωμένο στα Windows. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00. Η Microsoft μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε το event και να δούμε what's next for Windows. Για την ώρα δεν υπάρχει έντονη φημολογία για το τι μπορεί να παρουσιαστεί στην εκδήλωση αλλά δεν αποκλείεται αυτό να είναι ακόμα και η έκδοση Windows 11.

Τα τελευταία χρόνια η Microsoft είχε δηλώσει πολλές φορές ότι τα Windows 10 θα είναι η «τελευταία» έκδοση του λειτουργικού της για υπολογιστές. Με αυτό εννοούσε πως θα αναβαθμίζει τακτικά τα Windows 10 και δεν θα αναπτύσσει συχνά νέες εκδόσεις, όπως έκανε στο παρελθόν. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 6 χρόνια μετά το λανσάρισμα των Windows 10, η Microsoft έχει όντως εφαρμόσει αυτή την τακτική, με συχνά μεγάλα updates στο OS δύο φορές τον χρόνο και πολλά μικρότερα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι στις 24 Ιουνίου θα δούμε κάτι ακόμα πιο σημαντικό από ένα ακόμα update στα Windows 10 είναι πως η Microsoft ετοιμάζει ξεχωριστό event. Οι προηγούμενες αναβαθμίσεις στα W10 δεν συνοδεύτηκαν από αντίστοιχες εκδηλώσεις. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως στα τέλη Ιουνίου η Microsoft θα ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές στα Windows.

Οι αλλαγές αυτές μπορεί να είναι η ανακοίνωση ενός εντελώς νέου λειτουργικού, που θα διαδεχθεί τα Windows 10. Μια ακόμα πιθανότητα είναι να παραμείνουμε στα Windows 10 αλλά η Microsoft να τα αλλάξει τόσο που η ανανέωση χρειάζεται το δικό της event. Όποιο από τα δύο σενάρια κι αν ισχύει, το λειτουργικό της Microsoft για υπολογιστές περιμένουμε πως θα αλλάξει σημαντικά, τόσο σε σχεδίαση όσο και σε features ασχέτως του ονόματός του.

Από τη στιγμή που οι διαρροές έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 24 Ιουνίου, για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η Microsoft. Μέχρι τότε μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μαθαίνεις όλα τα νεότερα!