Μετάτρεψε το iPad σε δεύτερη οθόνη για τα Windows με το Luna Display

Περίληψη: Έχεις iPad και υπολογιστή που «τρέχει» Windows; Το Luna Display μπορεί να μετατρέψει την ταμπλέτα σου σε δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή σου!

Το Luna Display είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να μετατρέψει ένα iPad σε εξωτερική οθόνη για Mac. Με το Sidecar να προσφέρει την ίδια ακριβώς χρησιμότητα στα iPad πλέον, οι δημιουργοί του Luna Display αποφάσισαν να εμπλουτίσουν το δικό τους εργαλείο με ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά για να προσφέρουν μία πιο πλήρη λύση από αυτή της Apple. Έτσι, το τελευταίο update του Luna Display φέρνει για πρώτη φορά υποστήριξη για υπολογιστές με Windows.

Η υποστήριξη των Windows προστέθηκε στην έκδοση Luna Display 5.0. Για να συνεργαστεί με το PC σου, αυτό θα πρέπει να τρέχει την έκδοση Windows 10 64-bit 1809 ή νεότερη. Για το iPad, η χαμηλότερη υποστηριζόμενη έκδοση είναι το iPadOS 12.1. Συνδέοντας το Luna Display σε Windows PC μπορείς να απολαύσεις όλα τα πλεονεκτήματα του iPad, όπως για παράδειγμα το Apple Pencil. Μπορείς δηλαδή να κάνεις το iPad ένα drawing tablet για τον υπολογιστή σου!

Η προσπάθεια υποστήριξης των Windows στο Luna Display ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020 όταν η εταιρία πίσω από το συγκεκριμένο εργαλείο ξεκίνησε μία Kickstarter καμπάνια για να συγκεντρώσει χρήματα για το project. Ο στόχος επιτεύχθηκε μέσα σε μόλις μία ώρα (!) και έτσι ξεκίνησε άμεσα η ανάπτυξη του Luna Display για Windows. Για να συνδεθεί το iPad με Windows υπολογιστές μέσω του Luna Display, η Astropad (δημιουργός του Luna Display) προσφέρει δύο διαφορετικές λύσεις. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ ενός USB-C ή ενός HDMI dongle. Όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους τη USB-C έκδοση του Luna Display μπορούν να αναβαθμίσουν την έκδοση λογισμικού στο dongle τους για να συνδέσουν το iPad τους με Windows.

To Luna Display λανσαρίστηκε το 2017, υποστηρίζοντας τη σύνδεση iPad ως εξωτερική οθόνη σε Mac. Με την έλευση του Sidecar, η εταιρία έχει αναβαθμίσει το Luna Display για να υποστηρίζει τη σύνδεση Mac μεταξύ Mac, όπως έχουμε δει και σε παλιότερο άρθρο, και τώρα τη σύνδεση του iPad ως εξωτερική οθόνη σε Windows υπολογιστές.