Microsoft Surface event / Όλες οι ανακοινώσεις

Περίληψη: Στο μεγάλο event της Microsoft πρωταγωνίστησε το hardware. Μάθε τα πάντα για όλα τα νέα Surface προϊόντα στο άρθρο που ακολουθεί.

Η Microsoft μόλις αποκάλυψε όλες τις νέες Surface συσκευές της. Μέσα σε μόλις μία ώρα η Microsoft ανακοίνωσε 6 νέα προϊόντα. Μεταξύ αυτών ήταν οι νέες εκδόσεις αγαπημένων Surface, ένα ολοκαίνουργιο laptop και ένα οικολογικό ποντίκι. Πάμε να γνωρίσουμε αναλυτικά όλα τα νέα Surface προϊόντα που ανακοίνωσε η Microsoft.

Surface Duo 2


Το πρώτο Surface smartphone της Microsoft δεν γνώρισε την επιτυχία που ίσως περίμενε η εταιρία. Παρόλα αυτά, η Microsoft δεν εγκατέλειψε την κατηγορία και με το Surface Duo 2 φαίνεται πως άκουσε τα προβλήματα του κοινού και τα διόρθωσε όλα στη δεύτερη γενιά. Ο βασικός σχεδιασμός της συσκευής παραμένει ίδιος, με δύο αναδιπλούμενες οθόνες, με τις αλλαγές να εντοπίζονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μία από τις βασικότερες αλλαγές στο Surface Duo 2 εντοπίζεται στην κάμερα. Το σύστημα αποτελείται από 3 αισθητήρες αυτή τη φορά, έναν wide 12MP, έναν ultra-wide 16MP και έναν telephoto 12MP. Στο δεξί κομμάτι της συσκευής, επάνω από την οθόνη υπάρχει ακόμα ένας αισθητήρας 12MP για selfies και βίντεο κλήσεις. Οι οθόνες του Surface Duo 2 αναβαθμίστηκαν και αυτές. Τα δύο πάνελ της συσκευής είναι AMOLED με ανάλυση 1344×1892 και λόγο πλευρών 4:3. Επίσης, οι οθόνες υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης 90Hz και HDR, με τη μέγιστη φωτεινότητα να φτάνει τα 800nits. Η τελευταία αναβάθμιση εντοπίζεται στο SoC. Το Surface Duo 2 εξοπλίζεται με τον Snapdragon 888, 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128,256 ή 512GB.

Surface Pro 8


Μετά από καιρό η σειρά Surface Pro ανανεώθηκε αρκετά, από όλες τις απόψεις. Το υβριδικό laptop/tablet της Microsoft γνώρισε και σχεδιαστικές αλλαγές και αναβάθμιση τεχνικών χαρακτηριστικών. Στο κομμάτι του design, το Surface Pro 8 έχει μεγαλύτερη οθόνη 13 ιντσών και μικρότερα bezel γύρω της. Το πάνελ έχει υψηλή ανάλυση 2880×1920, υποστηρίζει Dolby Vision και ο ρυθμός ανανέωσης είναι πλέον 120Hz. Φυσικά, η οθόνη είναι αφής και μπορεί να δουλέψει με το Surface Slim Pen 2 που επίσης ανακοινώθηκε στο event.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκουμε τους νέους επεξεργαστές Intel 11ης γενιάς. Συγκεκριμένα, το Surface Pro 8 θα μπορεί να εξοπλιστεί είτε με τον Core i5-1135G7 είτε με τον Core i7-1185G7. Η 11η γενιά επεξεργαστών της Intel φέρνει μαζί της υποστήριξη για Thunderbolt 4, άρα το νέο Surface διαθέτει μόνο δύο θύρες USB-C και καμία USB-A. Η RAM θα μπορεί να είναι 8,16 ή 32GB, ενώ η χωρητικότητα ξεκινάει από τα 128GB και μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1TB. Από πλευράς λειτουργικού συστήματος, το νέο 2-σε-1 της Microsoft θα «τρέχει» Windows 11 από την πρώτη στιγμή.

Surface Laptop Studio


Η συσκευή έκπληξη του event ήταν το Surface Laptop Studio. Ο νέος φορητός υπολογιστής από τη Microsoft είναι σαν να φέρνει το Surface Studio desktop σε laptop μορφή. Η οθόνη είναι ανακλινόμενη μέσω ενώ βραχίονα στο πίσω μέρος που σου επιτρέπει να την φέρεις μπροστά σου, πάνω από το πληκτρολόγιο, σε διάφορες γωνίες για να σχεδιάσεις σε αυτή. Η οθόνη είναι touch screen με διαγώνιο 14,4ʺ, υψηλή ανάλυση  2400×1600 και ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το Surface Laptop Studio είναι το πιο ισχυρό laptop που έχει δημιουργήσει ποτέ η εταιρία. Στο εσωτερικό του βρίσκουμε τους Intel H35 επεξεργαστές 11ης γενιάς με Intel Xe γραφικά. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τους τετραπύρηνους επεξεργαστές Core H35 i5-11300H και Core H35 i7-11370H. Για ακόμα μεγαλύτερη ισχύ στα γραφικά, η έκδοση με i7 θα μπορεί να συνδυαστεί και με ανεξάρτητη GPU Nvidia RTX 3050 Ti. Το πακέτο των χαρακτηριστικών συμπληρώνεται από 16/32GB RAM και αποθηκευτικό χώρο SSD έως και 2TB.

Surface Go 3


Το μικρότερο tablet της Microsoft γνώρισε λιγότερες αναβαθμίσεις σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Η βασικότερη από αυτές είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Surface Go 3 προσφέρει έως και 60% αυξημένη απόδοση. Οι επιλογές σε επεξεργαστή ξεκινούν με τον Intel Pentium Gold 6500Y, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για αναβάθμιση στον Core i3-10100Y. Μία ακόμα διαφορά είναι πως τώρα δεν υπάρχει η επιλογή για LTE μοντέλο, παρά μόνο Wi-Fi.

Ο σχεδιασμός έχει μείνει ο ίδιος από γενιά σε γενιά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η οθόνη του Surface Go 3 είναι η ίδια 10,5 ιντσών με ανάλυση 1920×1280 και αναλογία πλευρών 3:2. Η RAM θα είναι 4 ή 8GB και ο αποθηκευτικός χώρος θα ξεκινά από 64GB eMMC και θα προσφέρεται επίσης η επιλογή για 128GB SSD. Το λειτουργικό του Surface Go 3 θα είναι τα Windows 11, αλλά αυτό θα έρχεται σε S Mode.

Surface Pro X


Η Microsoft δεν ξέχασε και το 2-σε-1 tablet της με ARM επεξεργαστή. Και το Surface Pro X ήταν μέρος των ανακοινώσεων, αλλά ουσιαστικά δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα, γι’ αυτό και το όνομα παρέμεινε το ίδιο. Αυτό που ανακοίνωσε η Microsoft στο event είναι πως το Surface Pro X θα αποκτήσει μία νέα έκδοση μόνο με Wi-Fi. Η συσκευή θα μεταβεί σε Windows 11 το φθινόπωρο και θα υποστηρίζει emulation εφαρμογών 64-bit.

Ocean Plastic Mouse


Η Microsoft έχει δημιουργήσει πολλά κορυφαία ποντίκια. Το νεότερο δημιούργημά της δεν συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών ούτε για τις επιδόσεις του ούτε για την εργονομία του. Το νέο Ocean Plastic Mouse της Microsoft είναι αξιοσημείωτο καθώς το περίβλημά του είναι κατασκευασμένο με 20% ανακυκλωμένο πλαστικό που προήλθε από τη θάλασσα. Επιπλέον, η συσκευασία του είναι 100% ανακυκλώσιμη.

Αυτές ήταν όλες οι μεγάλες ανακοινώσεις της Microsoft! Ποια ήταν η πιο εντυπωσιακή από όλες κατά τη γνώμη σου;