Μπορεί το PC σου να «τρέξει» τα Windows 11;

Περίληψη: Η ανακοίνωση των Windows 11 έχει βάλει πολλούς χρήστες σε σκέψεις αναβάθμισης. Δες αν μπορείς κι εσύ να αναβαθμίσεις το PC σου, όταν κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό!

Πριν από μερικές ημέρες η Microsoft ανακοίνωσε τα Windows 11. Το επόμενο desktop λειτουργικό της εταιρίας θα φέρει στους υπολογιστές με Windows νέα σχεδίαση, νέα features και βελτιωμένη απόδοση. Η κυκλοφορία της νέα έκδοσης αναμένεται να γίνει στα τέλη της χρονιάς και όλοι θέλουν να μάθουν, αν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δωρεάν update μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υπολογιστής, για να «τρέξει» τα Windows 11.

Windows 11 – Απαιτήσεις συστήματος

Η Microsoft έχει δημοσιεύσει μια σελίδα με τις αναλυτικές απαιτήσεις συστήματος για τους υπολογιστές που θα δεχθούν τα Windows 11. Οι συμβατοί υπολογιστές χρειάζονται:

  • Επεξεργαστή 1GHz ή ταχύτερο με 2 πυρήνες ή περισσότερους
  • Μνήμη RAM 4GB τουλάχιστον
  • Αποθηκευτικό χώρο 64GB
  • Οθόνη 9” ή μεγαλύτερη με ανάλυση τουλάχιστον HD (720p)
  • Κάρτα γραφικών συμβατή με DirectX 12
  • Σύνδεση στο internet κατά το setup
  • UEFI με Secure Boot
  • TPM 2.0

Τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι αρκετά low-end και υπάρχουν σε πολλά μηχανήματα. Τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα είναι τα μόνο σημεία στα οποίο μπορεί να «κολλήσεις». Το TPM 2.0, όπως και το Secure Boot, είναι χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ασφάλεια και η Microsoft τα κάνει υποχρεωτικά από την έκδοση Windows 11 και μετά.

Windows 11 Requirements 01


Έχει, λοιπόν, το PC σου τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, για να τρέξει τα Windows 11; Αν δεν είσαι σίγουρος, πήγαινε στη επίσημη σελίδα της Microsoft και στην ενότητα “Check for Compatibility”, κατέβασε την εφαρμογή PC Health app. Μόλις το εγκαταστήσεις και το τρέξεις, θα δεις πως στην κορυφή υπάρχει μια ενότητα που σε ενημερώνει για την συμβατότητα με τα Windows 11. Κάνε κλικ στο “Check now” και θα μάθεις στη στιγμή αν το PC σου είναι έτοιμο για την επόμενη έκδοση των Windows.

Ακόμα κι αν ο υπολογιστής σου δεν μπορεί να πάρει τα Windows 11 πάντως, μην ανησυχείς. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μέχρι το 2025, οπότε δεν θα μείνεις χωρίς updates!