Nvidia RTX 3050 Ti: Αποκαλύφθηκε μέσω του Samsung Galaxy Book Odyssey!

Περίληψη: Μπορεί η Nvidia να μην έχει ακόμα ανακοινώσει τις GeForce RTX 3050 Ti και RTX 3050 αλλά η Samsung επιβεβαίωσε την ύπαρξή τους μέσω του νέου Galaxy Book Odyssey laptop.

Οι RTX 3000 κάρτες γραφικών της Nvidia προσφέρουν αυτή τη στιγμή την κορυφαία gaming απόδοση τόσο σε desktop όσο και σε laptop. Οι GPUs που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η Nvidia ανήκουν στη mid-range και την high-end κατηγορία, με το low-end κομμάτι να βρίσκεται ακόμα στην περασμένη γενιά. Αυτό μάλλον θα αλλάξει σύντομα, καθώς η Samsung ανακοίνωσε ένα νέο laptop με επιλογές GPU που... δεν υπάρχουν ακόμα!

Τι εννοούμε με αυτό; Στην πρόσφατη παρουσίαση των νέων laptop της, η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy Book Odyssey, ένα laptop που θα μπορεί να εξοπλιστεί με τις κάρτες γραφικών Nvidia RTX 3050 Ti και RTX 3030. Η Nvidia, όμως, δεν έχει ανακοινώσει επίσημα αυτά τα δύο μοντέλα, ούτε για laptop ούτε για desktop. Παρόλα αυτά, η ανακοίνωση της Samsung σημαίνει ένα πράγμα: βρισκόμαστε κοντά στο λανσάρισμα των νέων low end καρτών της Nvidia για laptop.

Παρότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε ο ερχομός των νέων καρτών, η ανακοίνωση της Samsung δεν επιφύλασσε πολλές πληροφορίες για τα specs των επερχόμενων GPUs. Η σημαντικότερη πληροφορία που μάθαμε είναι ότι το real time ray tracing έρχεται και στις οικονομικότερες ανεξάρτητες κάρτες γραφικών της Nvidia. Για αναλυτικότερα specs θα χρειαστεί να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από την Nvidia.

Όσο για το Samsung Galaxy Book Odyssey, πέρα από την ενδιαφέρουσα GPU, το νέο laptop θα εξοπλίζεται με επεξεργαστές Intel Core i5/i7 11ης γενιάς, οθόνη Full HD 15,6ʺ, DDR4 RAM έως 32GB, δίσκο NVMe SSD μέχρι 1TB. Πλούσια είναι και η συνδεσιμότητα του laptop, με θύρες για σχεδόν ό,τι μπορεί να χρειαστείς ενώ υπάρχει και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button.

Το νέο Samsung laptop δεν αναμένεται να έρθει στη ευρωπαϊκή αγορά, οι RTX 3050 και 3050 Ti όμως σίγουρα θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε laptop που θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας.

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog, λοιπόν, για να μάθεις όλα τα νεότερα!