iPad / Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για όλες τις ηλικίες!

Περίληψη: Το iPad, χάρη σε μια σειρά από features που καλύπτουν τόσο τις ανάγκες των μαθητών όσο και τις... ανησυχίες των γονιών, είναι η πιο safe επιλογή για παιδιά όλων των ηλικιών!

Η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας εδώ και χρόνια. Τους τελευταίους μήνες ο ρόλος της έχει μεγαλώσει σημαντικά και η πρόσβαση σε PC, laptop ή tablet είναι πλέον απαραίτητη για κάθε μαθητή. Πώς όμως θα επιλέξει κάποιος την κατάλληλη συσκευή για το παιδί του; Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι μόνο ένας από τους παράγοντες. Η συσκευή που θα αποκτήσει ένας μαθητής πρέπει να είναι και ασφαλής για χρήση από παιδιά. Εδώ έρχεται το iPad της Apple με μια σειρά από features, τα οποία καλύπτουν τόσο τις ανάγκες των μαθητών όσο και τις ανησυχίες των γονιών!

Το πρώτο και κύριο πλεονέκτημα του iPad σε αυτό το κομμάτι είναι ο εκτενής γονικός έλεγχος που προσφέρει το tablet. Ο ρυθμίσεις του iPadOS περιλαμβάνουν μια ενότητα που ονομάζεται Screen Time και μέσω αυτής μπορεί κάθε γονέας να βάλει περιορισμούς όπου κρίνει απαραίτητο. Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές, που ενδεχομένως θεωρείς ότι δεν χρειάζεται να έχουν πρόσβαση τα παιδιά, μπορούν να μπλοκαριστούν ή να τεθούν χρονικοί περιορισμοί χρήσης. Για τις εφαρμογές του App Store και το Internet μπορεί επίσης να περιοριστεί η πρόσβαση μόνο σε κατάλληλο περιεχόμενο ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα «κλειδώματος» των αγορών εντός εφαρμογών, για να αποφευχθούν απρόσμενες χρεώσεις.

Πέρα από τη λίστα επιλογών γονικού ελέγχου, το οικοσύστημα της Apple διαθέτει μερικά ακόμα πλεονεκτήματα, τα οποία κάνουν το iPad ιδανική επιλογή για μαθητές. Ένα από αυτά είναι η λειτουργία Family Sharing, που επιτρέπει τον διαμοιρασμό περιεχομένου και συνδρομών από τις υπηρεσίες της Apple μεταξύ όλων των μελών της οικογένειας. Το ίδιο ισχύει και για τον αποθηκευτικό χώρο στο iCloud. Επιπλέον... ηρεμία προσφέρει σε γονείς η δυνατότητα διαμοιρασμού της τοποθεσίας, η οποία σου δείχνει την θέση του iPad του παιδιού.

Η Apple είναι πρωτοπόρος σε θέματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων, οπότε το iPad είναι η καλύτερη επιλογή, για να μείνουν ασφαλή τα δεδομένα του tablet του παιδιού σου. Ασφάλισε το iPad με Touch ID για έξτρα προστασία, ενεργοποίησε το Find My, για να μπορείς να εντοπίσεις τη συσκευή ακόμα και αν χαθεί και έτσι κάθε πληροφορία που υπάρχει στη συσκευή θα μείνει μόνο σε αυτή!

Πρόσθεσε σε όλα τα παραπάνω και τα δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά και καταλαβαίνεις γιατί το iPad είναι μια ολοκληρωμένη λύση για τους μαθητές κάθε ηλικίας! Τα tablet της Apple εξοπλίζονται με A-Series επεξεργαστές, οι οποίοι είναι ταχύτεροι από πολλά laptops, έχουν επίσης εξαιρετικής ποιότητας οθόνες, οι οποίες δεν κουράζουν τοn χρήστη. Επιπλέον το iPadOS υποστηρίζει πλέον εξωτερικό ποντίκι, πληκτρολόγιο και συσκευές αποθήκευσης άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κλασικό laptop. Μόνο που το iPad διαθέτει ποιοτικότερη κατασκευή από την πλειοψηφία των οικονομικών laptops, προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και βελτιωμένη φορητότητα.

Οι εκπαιδευτικές αρετές του iPad επεκτείνονται ακόμα περισσότερο χάρη σε μία πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα που δημιούργησε η iSquare σε συνεργασία με την Apple. Αυτή είναι το learnipad.gr και αν την επισκεφθείς θα ανακαλύψεις ό,τι χρειάζεται ένας γονιός και ένας μαθητής για να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό τα features του iPad. Στο learnipad θα βρεις:

  • Οδηγούς και συμβουλές που αφορούν στη χρήση του iPad ως εκπαιδευτικό εργαλείο 
  • How-to videos 
  • Δωρεάν webinars 
  • Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις της Apple
  • Πρόσβαση σε όλα τα σχολικά βιβλία κάθε τάξης σε ψηφιακή μορφή

Αν ψάχνεις κι εσύ νέα συσκευή για τα παιδία της οικογένειας, τα iPad είναι μια από τις καλύτερες - αν όχι η κορυφαία!