Razer Tomahawk: Το gaming desktop PC γίνεται mini

Περίληψη: Φορητότητα και desktop PC είναι δύο έννοιες που δεν ταιριάζουν. Έτσι νομίζαμε κι εμείς μέχρι που είδαμε το Razer Tomahawk στη CES, ένα gaming PC που πιάνει λιγότερο χώρο από ποτέ.

Η Razer είναι μία από τις εταιρίες που μας έχει συνηθίσει στις καινοτομίες στο χώρο του gaming. Η παρουσία της στη CES 2020 συνοδεύτηκε με ακόμα, η οποία ακούει στο όνομα Razer Tomahawk. Το νέο δημιούργημα της Razer πάει το concept ενός small form factor PC σε καινούργια επίπεδα καθώς ο νέος της υπολογιστής έχει όγκο μόλις 10 λίτρα!

Κατά καιρούς έχουμε δει mini υπολογιστές ακόμα και σε μέγεθος stick, οι οποίοι συνδέονται απευθείας σε θύρα HDMI. Η διαφορά είναι ότι εδώ μιλάμε για ένα gaming PC το οποίο διαθέτει full size desktop κάρτα γραφικών. Ακόμα και η Nvidia RTX 2080 Ti μπορεί να τοποθετηθεί στο Razer Tomahawk. Ο «πύργος» μοιάζει περισσότερο με περίβλημα για εξωτερική κάρτα γραφικών παρά με ολόκληρο υπολογιστή.

Η Razer κατάφερε να μικρύνει τόσο πολύ τις εξωτερικές διαστάσεις χρησιμοποιώντας ως βάση το νέο Intel Ghost Canyon NUC, το οποίο επίσης ανακοινώθηκε στη CES. Το νέο NUC είναι ένας ολόκληρος υπολογιστής στο μέγεθος μία μικρής κάρτας επέκτασης PCIe. Επιπλέον, η Razer συνδύασε το νέο Ghost Canyon NUC με small form factor SFX τροφοδοτικό. Αυτές οι δύο επιλογές οδήγησαν στην τόσο δραματική μείωση του μεγέθους του τελικού προϊόντος.

Πάμε τώρα να δούμε και τις τεχνικές λεπτομέρειες αυτού του μικρού «τέρατος». Το Razer Tomahawk θα κυκλοφορήσει σε πολλές διαφορετικές διαρρυθμίσεις χαρακτηριστικών. Ο επεξεργαστής φτάνει μέχρι και τον οκταπύρηνο Intel Core i9-9980HK, η RAM μέχρι και τα 64GB και η κάρτα γραφικών, όπως είπαμε, μπορεί να είναι ακόμα και η Nvidia RTX 2080 Ti.

Το Razer Tomahawk φαίνεται πως είναι η απάντηση σε όσους θέλουν επιδόσεις desktop με φορητότητα που αγγίζει σχεδόν αυτή των laptop.