Τα νέα ASUS ROG laptop με AMD Ryzen 5000 επεξεργαστές είναι εδώ!

Περίληψη: Οι κορυφαίοι AMD Ryzen 5000 επεξεργαστές για laptop «προσγειώθηκαν» στο Public. Τα νέα gaming laptop ASUS ROG μόλις έφτασαν και φέρνουν μαζί τους ανεπανάληπτες επιδόσεις!

Στη CES 2021 η AMD παρουσίασε τη νέα γενιά mobile επεξεργαστών Ryzen η οποία ανεβάζει κι άλλο τις επιδόσεις στα laptop. Πάνω από 150 συσκευές με Ryzen 5000 επεξεργαστές μας είχε υποσχεθεί τότε η AMD. Η ASUS είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που αξιοποίησε τα νέα εντυπωσιακά chips της AMD και τα τρία πρώτα μοντέλα της με Ryzen 5000 έφτασαν στο Public! Και τα τρία ανήκουν στην οικογένεια των ROG gaming laptops και προσφέρουν μία εντελώς νέα εμπειρία gaming και παραγωγικότητας on the go.

Όταν ετοιμάσαμε το round-up των αγαπημένων μας laptop από τη CES, το πρώτο μηχάνημα που ξεχωρίσαμε ήταν το ASUS ROG Flow X13. Το μέγεθός του μπορεί να σε ξεγελάσει και να νομίζεις ότι πρόκειται για ένα ultrabook που θυσιάζει τις επιδόσεις για χάρη της φορητότητας. Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς η ASUS κατάφερε να χωρέσει στο πολύ μικρό σασί του και 8πύρηνο επεξεργαστή και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών! Το ROG Flow X13 εξοπλίζεται με τον Ryzen 7 5800HS, 16GB RAM, 1TB δίσκο SSD και την Nvidia GeForce GTX 1650 με 4GB GDDR6 VRAM.

Όλα αυτά στεγάζονται σε ένα laptop με οθόνη 13,4". Η ανάλυση του πάνελ είναι 1920×1200 (16:10) και ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει μέχρι τα 120Hz, για ομαλό gameplay και λειτουργία. Κάτι σπάνιο για οθόνη gaming laptop είναι πως, στην περίπτωση του Flow Χ13, το πάνελ είναι περιστρεφόμενο και υποστηρίζει touch. Και η ακρίβεια των χρωμάτων είναι εξαιρετική, καθώς η οθόνη καλύπτει το 100% του φάσματος sRGB. Αυτό σημαίνει πως το νέο μικρό… τέρας της ASUS μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για gaming, αλλά και για επαγγελματικές εφαρμογές όπως photo και video editing.

Αν το gaming είναι αυτό που πρωτίστως σε ενδιαφέρει, όμως, τότε χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο μηχάνημα, το οποίο να ενσωματώνει τις νέες RTX 3000 κάρτες γραφικών για laptop. Η ASUS έχει ξανά την πρόταση που σου ταιριάζει, με δύο νέα μοντέλα ROG Zephyrus Duo 15 SE, τα οποία συνδυάζουν τις καλύτερες προτάσεις από AMD και Nvidia και σου παρέχουν μία gaming εμπειρία που δεν ήταν ποτέ πριν δυνατή σε laptop.

Το δύο νέα gaming μηχανήματα της Asus διαθέτουν τον ίδιο σχεδιασμό, με κύρια οθόνη 15,6" και τη χαρακτηριστική δεύτερη οθόνη της σειράς Duo. Το βασικό πάνελ έχει ανάλυση 1920×1080 και εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης 300Hz! Όσο θα παίζεις στην κεντρική οθόνη, στη δεύτερη οθόνη μπορείς να έχεις ανοιχτές χρήσιμες εφαρμογές όπως το Discord chat σου ή την εφαρμογή που χρησιμοποιείς για streaming. Το ROG ScreenPad Plus (η δεύτερη οθόνη) κάνει το gaming ακόμα καλύτερο με ακόμα έναν τρόπο. Η δεύτερη οθόνη ανυψώνεται, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο αυξημένη κυκλοφορία αέρα και ψύξη στο εσωτερικό του laptop

Η βασική διαφορά των μοντέλων που μόλις κυκλοφόρησαν είναι στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το ASUS ROG Zephyrus Duo 15 SE (GX551QR-HF014T) εξοπλίζεται με Ryzen 7 5800H, 32GB RAM, 1TB SSD και την Nvidia RTX 3070 GPU. Το ROG Zephyrus Duo 15 SE (GX551QS-HF038T) είναι ακόμα πιο ισχυρό καθώς ενσωματώνει Ryzen 9 5900HX, 32GB RAM, 1TB SSD και την flagship κάρτα γραφικών της Nvidia για laptop, την RTX 3080.

Ό,τι τύπος gamer κι αν είσαι, είτε hardcore που θέλει την απόλυτη απόδοση, είτε casual που ενδιαφέρεται για μεγάλη φορητότητα μαζί με ικανοποιητικές επιδόσεις, τα νέα laptop της ASUS προσφέρουν αυτό που ψάχνεις. Ανακάλυψέ τα στο Public.gr!