Τα νέα λογότυπα USB-C κάνουν πιο εύκολη την επιλογή περιφερειακών

Περίληψη: Η νέα γενιά USB-C υποστηρίζει φόρτιση στα 240W και μεταφορά αρχείων στα 40Gbps. Ξεχώρισε τις συμβατές συσκευές μέσω των νέων λογοτύπων USB-C.

Τα gadgets και τα αξεσουάρ με συνδεσιμότητα USB-C είναι πάρα πολλά και τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζει κάθε συσκευή είναι διαφορετικά. Για να ξεμπερδέψει την κατάσταση, το USB-IF δημιούργησε μία σειρά από λογότυπα για USB-C και USB 4 συνδέσεις, έτσι ώστε να μπορείς να ξεχωρίσεις με μία ματιά τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζει κάθε συσκευή.

Τα νέα λογότυπα δημιουργήθηκαν για να ξεχωρίσουν τα νεότερα USB-C αξεσουάρ τα οποία υποστηρίζουν φόρτιση στα 240W και ταχύτητα μεταφοράς αρχείων έως και 40Gbps. Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, υπάρχουν ξεχωριστά λογότυπα για καλώδια, φορτιστές ή συσκευές. Συνολικά δημιουργήθηκαν 6 νέα λογότυπα τα οποία δείχνουν αν μία συσκευή ή ένα περιφερειακό υποστηρίζει μεταφορά αρχείων 40Gbps, γρήγορή φόρτιση 240W ή και τα δύο.

Τα νέα λογότυπα θα εμφανιστούν στις συσκευασίες των συσκευών που πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά και επάνω στις ίδιες τις συσκευές, δίπλα από τις σχετικές θύρες. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, όπου δίπλα σε πολλές από τις θύρες USB ενός υπολογιστή, για παράδειγμα, υπάρχουν ενδείξεις για τη γενιά και την ταχύτητα της θύρας (USB 3.0, SuperSpeed κ.α.).

Παρόλα αυτά, η εμφάνιση των σχετικών λογοτύπων στην συσκευασία ή τη συσκευή δεν είναι προαπαιτούμενο από το USB-IF.  Σαν αποτέλεσμα, μπορεί μία συσκευή να υποστηρίζει πλήρως όλα τα νέα χαρακτηριστικά, αλλά αυτό να μην είναι εύκολα εμφανές. Η ευθύνη για την υιοθέτηση των νέων συμβόλων και την απλοποίηση της επιλογής από τους καταναλωτές πέφτει επάνω στους κατασκευαστές.

Σίγουρα θα υπάρξουν κατασκευαστές που θα δημιουργήσουν συσκευές και αξεσουάρ που θα φέρουν τα νέα λογότυπα στη συσκευασία τους. Για να είσαι σίγουρος ότι θα αποκτήσεις ένα προϊόν που υποστηρίζει όλες τις τελευταίες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει μία σύνδεση USB-C λοιπόν, διάλεξε περιφερειακά με τα παραπάνω λογότυπα στη συσκευασία τους.