Dark Mode: Έφτασε και στο Google Search για desktop

Περίληψη: Ένα από τα πλέον αγαπημένα μας features - το dark mode - έφτασε και στο Google Search για desktop. Πάμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες!

Το dark mode ήρθε για να διευκολύνει τη ζωή μας. Δεν χρειάζεται πλέον να δυσκολεύουμε την όρασή μας τις νύχτες μπροστά στις οθόνες των κινητών. Με την ενεργοποίηση του dark mode, όλα γίνονται πιο απλά και το σερφάρισμα πιο άνετο. Η προτίμηση του feature αυτού από τους χρήστες έχει οδηγήσει πολλές πλατφόρμες, όπως το Gmail, το Messenger και το Instagram, να το υιοθετήσουν. Παραδόξως όμως η δυνατότητα αυτή δεν ήταν ακόμα διαθέσιμη στο Google Search για desktop, τη Νο1 μηχανή αναζήτησης που εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά. Εάν ήθελες να περιηγηθείς σε dark mode περιβάλλον, ήσουν αναγκασμένος να κατεβάσεις κάποια ξεχωριστή εφαρμογή στον υπολογιστή σου.

Δεν θα ήταν πιο εύκολο να μη χρειάζεται να χρησιμοποιείς άλλες εφαρμογές αλλά η ίδια η Google να σου δίνει τη δυνατότητα αυτή; Τώρα μπορείς καθώς η Google φέρνει το dark mode και στο Google Search για desktop!

Το dark mode και τα οφέλη για την υγεία

Αν χρησιμοποιείς την οθόνη του υπολογιστή σου για πολλή ώρα, τα μάτια σου καταπονούνται σε μεγάλο βαθμό. Αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο όταν η εργασία σου σχετίζεται με οθόνη, όπου οι 8 συνεχόμενες ώρες μπροστά της είναι δεδομένες. Με τη λειτουργία του dark mode η αντίθεση του κειμένου που διαβάζεις και του φόντου μπορεί να φανεί πολύ βοηθητική για τα μάτια σου!

Δοκιμαστική περίοδος και προβλήματα

Το νέο feature βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και ίσως να μην είναι διαθέσιμο ακόμα για όλους τους χρήστες - ωστόσο σύντομα θα το αποκτήσουν. Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις που παρότι εμφανίστηκε η λειτουργία του dark mode, λόγω βιασύνης, οι χρήστες πάτησαν την επιλογή «Δεν ενδιαφέρομαι» και στη συνέχεια δεν μπορούσαν να το ενεργοποιήσουν. Επειδη το νέο feature βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο είναι φυσικό να εμφανίζονται ορισμένα προβλήματα, όπως ήταν η αυτόματη ενεργοποίησή του χωρίς προηγούμενη ερώτηση. Θα χρειαστεί ένα διάστημα, ώστε να ρυθμιστεί σωστά το νέο feature, αλλά σίγουρα η αναμονή αξίζει!

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog, για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα τεχνολογίας!