Windows 7: Τέλος η υποστήριξη από τη Microsoft

Περίληψη: Για εσένα, που είσαι ακόμα χρήστης Windows 7, τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Μετά από σχεδόν 11 χρόνια παρουσίας στον χώρο των PC, τα Windows 7 μας αποχαιρετούν. Για την ακρίβεια, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft δεν θα λάβει επιπλέον υποστήριξη από εδώ και πέρα - ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Τα Windows 7 διαδέχθηκαν τα αποτυχημένα Windows Vista και ήταν μια από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις για τους χρήστες. Οι υπολογιστές με Windows 7 λειτουργούσαν σταθερότερα, είχαν πιο μοντέρνα εμφάνιση και πολλά νέα features. Δεν είναι καθόλου παράξενο, λοιπόν, που ακόμα και σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα. Έφτασε όμως και για αυτά η ώρα να αποσυρθούν. Για εσένα, που είσαι ακόμα χρήστης Windows 7, τι σημαίνει αυτό;

Αρχικά, δεν θα παρατηρήσεις κάποια άμεση αλλαγή. Το σύστημά σου θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και προηγουμένως. Με τον καιρό, όμως, το λειτουργικό σύστημα μπορεί να γίνει ευάλωτο σε απειλές, τις οποίες η Microsoft δεν θα καλύψει με μελλοντικά update. Κάθε νέα απειλή για τα συστήματα με Windows 7 αυξάνει την επικινδυνότητα και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον υπολογιστή σου.

Για να αποφύγεις το δυσάρεστο αυτό ενδεχόμενο, έχεις δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να αποσυνδέσεις τον υπολογιστή σου από το internet. Αν το PC δεν επικοινωνεί με το διαδίκτυο, μειώνεται και η πιθανότητα να προσβληθεί από κάποιον ιό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι καθόλου πρακτικό στις μέρες μας.

Γι’ αυτό περνάμε στη δεύτερη επιλογή, την αναβάθμιση σε Windows 10. Το να βάλεις το νεότερο λειτουργικό στο PC λύνει τα προβλήματα ασφαλείας, αλλά, ανάλογα με το hardware σου, ίσως δεν είναι ούτε τώρα η απάντηση. Ο υπολογιστής σου έχει σε αυτό το σημείο αρκετά χρόνια χρήσης, από τη στιγμή που τον είχες αρχικά επιλέξει με Windows 7. Οπότε θα σου προτείναμε να κάνεις αναβάθμιση όχι μόνο στο λειτουργικό, αλλά σε όλο σου το σύστημα.

Βρες στα καταστήματα Public ή στο public.gr τεράστια ποικιλία σε laptop και desktop PC με Windows 10, για να είσαι καλυμμένος από όλες τις απόψεις!