Yoga Pad Pro / Το νέο tablet της Lenovo γίνεται και φορητή οθόνη

Περίληψη: Η Lenovo δημιούργησε ένα tablet που μπορεί να λειτουργήσει και ως εξωτερική οθόνη. Ας γνωρίσουμε το νέο Yoga Pad Pro!

Η νεότερη συσκευή της Lenovo είναι ένα tablet 13” διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει ως σήμερα. Αυτό που ξεχωρίζει το Yoga Pad Pro είναι η δυνατότητα να μετατραπεί σε φορητή οθόνη. Έχει δηλαδή διπλό ρόλο. Στην αρχική του μορφή είναι ένα πολύ δυνατό Android tablet ενώ, όταν συνδεθεί σε laptop, γίνεται μια πολύ ποιοτική δευτερεύουσα οθόνη. Το Lenovo Yoga Pro έχει micro-HDMI θύρα για σύνδεση με άλλες συσκευές ενώ έχει και ενσωματωμένο stand, για να μπορείς να το στηρίξεις.

Το πάνελ του Yoga Pad Pro είναι 13” LTPS LCD με ανάλυση 2.160×1.350, αναλογία πλευρών 16:10 και μέγιστη φωτεινότητα 400 nits. Η συσκευή υποστηρίζει HDR10 και Dolby Vision για να απολαμβάνεις εξαιρετική εικόνα όταν κάνεις streaming. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οθόνη του Yoga Pad Pro ακόμα και για επαγγελματικές εφαρμογές που απαιτούν ακρίβεια στα χρώματα, καθώς η οθόνη καλύπτει το 100% του φάσματος sRGB. Η Lenovo θα προσφέρει επίσης και ένα stylus, για να μπορείς να γράφεις ή να δημιουργείς με αυτό στην οθόνη. Το μόνο που ίσως θα θέλαμε βελτιωμένο είναι η ανανέωση του πάνελ, που είναι στα 60Hz.

Το Yoga Pad Pro, εκτός από ποιοτική οθόνη 13”, είναι και high-end Android tablet. Η συσκευή εξοπλίζεται με τον Snapdragon 870, διαθέτει 8GB LPDDR5 RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου UFS 3.0 χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Κάμερα υπάρχει μόνο στην μπροστινή πλευρά και προσφέρει ανάλυση 8MP. Δίπλα της έχει τοποθετηθεί και ένας ToF αισθητήρας, για να μπορείς να ξεκλειδώνεις το tablet με το πρόσωπό σου. Η μπαταρία της συσκευής είναι 10.200mAh και περιμένουμε ότι θα προσφέρει πολύ ικανοποιητική αυτονομία. Από πλευράς συνδεσιμότητας το Lenovo Yoga Pad Pro προσφέρει Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 και μια θύρα USB-C 3.1 μαζί με τη θύρα micro-HDMI φυσικά.

Premium είναι και ο σχεδιασμός του νέου tablet, όπως θα περιμέναμε από ένα Yoga προϊόν από τη Lenovo. Η κατασκευή είναι από αλουμίνιο με ένα μεγάλο μέρος της πίσω πλευράς να καλύπτεται από επένδυση Alcantara. Το stand μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τοποθετήσεις την οθόνη σε διάφορες γωνίες ή ακόμα και να κρεμάσεις το tablet. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα tablet της Lenovo ενσωματώνει stand αλλά το Yoga Pad Pro είναι το πρώτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φορητή οθόνη αυξάνοντας έτσι τη χρησιμότητά του!