Ετοιμάζει η Corning ειδικό foldable γυαλί για την Apple;

Περίληψη: Μπορεί η Samsung και η Huawei να τάραξαν τα νερά της βιομηχανίας των smartphones παρουσιάζοντας τα...

Μπορεί η Samsung και η Huawei να τάραξαν τα νερά της βιομηχανίας των smartphones παρουσιάζοντας τα πρώτα foldable smartphones, το Galaxy Fold και το Mate X, όμως όσο εντυπωσιακές κι αν είναι οι δύο συσκευές, έχουν ένα μικρό μειονέκτημα: οι αναδιπλούμενες οθόνες τους είναι κατασκευασμένες από πλαστικό και πολλοί ανησυχούν ότι θα είναι ιδιαίτερα ευπαθείς σε γρατζουνιές.

Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Corning, η γνωστή εταιρεία πίσω από το γυαλί Gorilla Glass, που προστατεύει τόσα χρόνια τις οθόνες των περισσότερων smartphones, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ετοιμάζει πυρετωδώς ένα ειδικό γυαλί το οποίο μπορεί να διπλώσει, χωρίς να θυσιάζει την αντοχή του σε γρατζουνιές.

Όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Wired, ο γενικός διευθυντής της Corning, το νέο γυαλί έχει πάχος μόλις 0,1mm και μπορεί να διπλώσει με ακτίνα από 5mm έως 3mm, κάτι που σημαίνει ότι όποια foldable συσκευή το χρησιμοποιήσει θα μπορέσει να πετύχει πάχος 10mm έως 6mm, με την οθόνη να διπλώνει εξωτερικά.

Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι ένα iPhone Xs/Xs Max έχει πάχος 7,7mm, τη στιγμή που το Mate X της Huawei έχει πάχος 11mm όταν είναι διπλωμένο και το Galaxy Fold πάχος 17mm όταν είναι κλειστό.

Το νέο γυαλί της Corning αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση το 2020 και το μεγάλο ερώτημα είναι ποια συσκευή θα το χρησιμοποιήσει πρώτη. Βέβαια, αν θυμηθούμε ότι η Apple αντιπαθεί τις πλαστικές οθόνες, ότι έχει καταθέσει τις δικές της πατέντες για αναδιπλούμενες συσκευές και ότι έχει επενδύσει στην Corning 200 εκατ. δολάρια για R&D από το 2017, είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι ο πρώτος και για κάποιο διάστημα αποκλειστικός πελάτης αυτού του γυαλιού, ώστε όταν κυκλοφορήσει το αναδιπλούμενο iPhone να υπερέχει από τον ανταγωνισμό.

Εσένα σε προβληματίζουν οι πλαστικές οθόνες των Galaxy Fold και Mate X;