What's new. Παιδί.
Δες το παιχνίδι… αλλιώς τη νέα χρονιά!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Δες το παιχνίδι… αλλιώς τη νέα χρονιά!
> Δες το παιχνίδι… αλλιώς τη νέα χρονιά!
12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δες το παιχνίδι… αλλιώς τη νέα χρονιά!

Η νέα χρονιά μετρά ήδη μια… ντουζίνα μέρες και, αισίως, συγχαρητήρια, τα καταφέραμε και φτάσαμε στο 2018! Μαζί με το νέο έτος, όμως, θα πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις και το παιχνίδι λίγο διαφορετικά! Τα Public έχουν φροντίσει γι’ αυτό, έτσι ώστε τα παιχνίδια της νέας χρονιάς να μην είναι στην τύχη, αλλά το παιχνίδι να είναι… στημένο! Προφανώς, στημένο όχι για να κερδίζει κάποιος, αλλά στημένο έτσι ώστε το παιδί, παίζοντας και διασκεδάζοντας, να “ακονίζει” το μυαλό του και όλες τις πτυχές της ευφυίας του!

Τα Public σε συνεργασία με την Gordon Hellas, προτείνουν ένα νέο, καινοτόμο τρόπο επιλογής παιχνιδιών βάσει των πολλαπλών ευφυϊών που μπορεί να καλλιεργήσει το παιδί μέσα από κάθε παιχνίδι. Σύμφωνα με τη θεωρία του ψυχολόγου Dr. Howard Gardner, κάθε άτομο διαθέτει 8 ανεξάρτητους και στενά συνδεδεμένους τύπους ευφυΐας. Οι 8 αυτοί τύποι ευφυΐας συνδυάζονται σε κάθε άτομο με μοναδικό τρόπο, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις ικανότητές μας σε διαφορετικούς τομείς. Όλοι ανεξαιρέτως ενυπάρχουν σε κάθε παιδί και είναι σημαντική η αρμονική τους ενίσχυση, προκειμένου το παιδί να αποκτήσει πολύπλευρη προσωπικότητα.

 

Η μαθηματική και λογική ευφυία έχει σχέση με την αντίληψη των αριθμών αλλά και των σχέσεων μεταξύ αντικειμένων. Βοηθά και στην ανάπτυξη λογικών επιχειρημάτων, στην δόμηση ορθής σκέψης και βέβαια στα μαθηματικά!
Το επιτραπέζιο παιχνίδι “Ο Λέο πάει στον κουρέα” αναπτύσσει αυτή την πλευρά της ευφυίας, ακονίζοντας τη λογική και τη μαθηματική αντίληψη του παιδιού, μέσα από τις πολλαπλές διαδρομές και τη συνδυαστική του λογική.

Η διαπροσωπική ευφυία έχει άμεση σχέση με την κοινωνική άνεση. Ουσιαστικά περιγράφει την ικανότητα που έχουμε ώστε να κατανοούμε τους άλλους ανθρώπους και να συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Το επιτραπέζιο παιχνίδι “Ο Παγωτάκιας” θα βάλει το παιδί στο ρόλο ενός… παγωτατζή, ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρώσει γρήγορα και σωστά τις παραγγελίες, αν θέλει να κερδίσει!

 

Η χωρική και οπτική ευφυία αφορά την αντίληψη του χώρου και των αναλογιών, αλλά και την ικανότητα νοερής αναπαράστασης ή απεικόνισης αντικειμένων σε δύο ή τρεις διαστάσεις.
Το “Jammer” είναι ένα φαινομενικά πολύ απλό παιχνίδι, το οποίο όμως πραγματικά θα βάλει το μυαλό του παιδιού (και όχι μόνο) να δουλέψει υπερωρίες, ώστε να “κατακτήσει” τον τρόπο συμπεριφοράς του στον χώρο!

Περιβαλλοντική ευφυία ονομάζεται η καλή αντίληψη της φύσης, η ικανότητα του να αναγνωρίζει κανείς τις φυσικές μορφές που μας περιβάλλουν, αλλά και η ευαισθησία απέναντι σε φυσικά φαινόμενα.
Η “Pinkie Pie” από τη σειρά “Μικρό μου Πόνυ” είναι μια… γοργόνα – πόνυ, η οποία μπορεί και κολυμπάει, ενώ η ουρά της φωτίζεται όταν βρίσκεται μέσα στο νερό! Η αλληλεπίδραση με το υγρό στοιχείο είναι η καλύτερη μέθοδος για την ανάπτυξη της αντίληψης της φύσης και των στοιχείων!

 

Μουσική ευφυία δεν είναι μόνο η ικανότητα του να παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο τέλεια. Είναι και η ικανότητα να αποδίδει σωστά μια νότα, η ικανότητα να απομνημονεύει μια μελωδία, η σωστή αίσθηση του ρυθμού αλλά και, απλώς, η αγάπη για τη μουσική!

Οι “Τραγουδοϊστοριούλες” της VTech είναι ένα διαδραστικό μουσικό βιβλίο με εκπαιδευτικά τραγουδάκια για μωρά. Έξι διαφορετικές τραγουδοϊστορίες καθημερινότητας εκτυλίσσονται μέσα από τις πολύχρωμες και ευχάριστες σελίδες του, “ακονίζοντας” ταυτοχρόνως το μουσικό του αυτί!

 

 

Προφανώς η λεκτική και γλωσσική ευφυία περιγράφει την ευφράδεια και την άνεση στη λεκτική έκφραση. Είναι η ικανότητα να συνδυάζει κανείς λέξεις ώστε να μεταφέρει τις έννοιες που θέλει με σωστό και γρήγορο τρόπο.
Το “Τραπέζι Δραστηριοτήτων” είναι ένα παιχνίδι με πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μαθαίνουν στο παιδί τις πρώτες λέξεις, τους αριθμούς, τα χρώματα και τα σχήματα! Μαθαίνει στο παιδί λέξεις, φράσεις και ποιηματάκια, ώστε να “γυμνάσει” την ευφράδεια και το λεξιλόγιό του.

Η ενδοπροσωπική ευφυία είναι, ουσιαστικά, το αρχαίο “γνώθι σαυτόν“. Η ικανότητα να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, να μπορούμε να αυτοπροσδιοριστούμε και να ξέρουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Ο “Φουσκωτός Κύριος Καραμέλας” της Playmobil θα δουλέψει πάνω σε αυτό, βάζοντας το παιδί να μάθει ποιος είναι ο δικός του εαυτός και ποιος… δεν είναι!

 

Η σωματική ευφυία περιλαμβάνει την ικανότητα του ελέγχου όλου του σώματος, την επιδεξιότητα των χεριών αλλά και τον συντονισμό χεριών, ποδιών και ματιού.
Το αυτοκινητάκι “Μακουίν με ήχους” από τη σειρά Cars 3, βοηθά το παιδί να μάθει να συγχρονίζει τις κινήσεις του, αλλά και να τις εκτελεί με ακρίβεια, χωρίς… να στείλει τον Κεραυνό Μακουίν στον τοίχο!

 

Βρες αυτά και πολλά ακόμη παιχνίδια στα Public, για να δώσεις στο παιδί σου μια ολοκληρωμένη… προπόνηση όλων των ευφυιών του!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog