Δες τι μας έδειξε η Google στο Pixel 2 event!

Περίληψη: Πραγματικά όλος ο κόσμος της τεχνολογίας περίμενε με κομμένη την ανάσα το event της Google,...

Πραγματικά όλος ο κόσμος της τεχνολογίας περίμενε με κομμένη την ανάσα το event της Google, το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε. Αυτά που είδαμε ήταν, προφανώς, τα νέα της smartphones ονόματι Pixel 2 και Pixel 2 XL, όπως ήταν ήδη γνωστό, αλλά τα νέα δεν σταμάτησαν εκεί! Για αρχή, η Google τόνισε τη νέα κατεύθυνση της εταιρίας, περνώντας από το mobile στην τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence ή AI). Προφανώς όχι για να φτιάξει... ρομπότ, αλλά για να ενσωματώσει τις υπηρεσίες της με έξυπνο και λειτουργικό τρόπο στην καθημερινή μας ζωή. Ας δούμε, όμως, τα κύρια νέα προϊόντα πιο αναλυτικά.

Pixel 2

Τα νέα smartphones της Google είναι, όπως θα περίμενε κανείς, κορυφαία για την κατηγορία τους και για τα τέλη του 2017. Και τα δύο φέρουν τον Snapdragon 835 της Qualcomm, με 4GB RAM και 64 ή 128GB αποθηκευτικού χώρου. Τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε, όπως ήταν αναμενόμενο, το XL, με τη σχεδίαση χωρίς, σχεδόν, περιθώρια στην οθόνη, το οποίο μοιάζει πολύ στο V30 της LG -- σημεωτέον πως το συγκεκριμένο μοντέλο της Google κατασκευάζεται όντως από τη LG. Από την άλλη πλευρά, ελάχιστες είναι οι εξωτερικές διαφορές στο 'απλό' Pixel 2 και το περισυνό Pixel -- το οποίο κατασκευάζεται από την HTC. Η οθόνη των δύο μοντέλων είναι 5 και 6 ιντσών αντίστοιχα, με ανάλυση 1920x1080 και 2880χ1440, για τα Pixel 2 και Pixel 2 XL. Το "killer feature" που έβαλε η Google στα νέα της smartphones είναι το "side squeeze", η δυνατότητα να "ζουλάς" τα πλαϊνά του κινητού κι αυτό να ανταποκρίνεται.

Pixelbook

Το νέο κορυφαίο Chromebook, πλέον, θα ονομάζεται Pixelbook και έρχεται με επεξεργαστή Intel Kaby Lake i5 ή i7, οθόνη 12,3 ιντσών και ανάλυσης 2400x1600 και αποθηκευτικό χώρο 128, 256 και 512GB, αναλόγως μοντέλου. Το Pixelbook είναι η νέα γενιά στα Chromebooks και το Chrome OS, με σχεδίαση "convertible" -- όπερ σημαίνει πως το πληκτρολόγιο διπλώνει πίσω από την οθόνη και το μηχάνημα μετατρέπεται σε tablet. Η ίδια η Google το ονομάζει "4-in-1". Επιπλέον, υπάρχει και "στυλό", το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κορυφαία στο χώρο εταιρία Wacom!

Google Home

Η Amazon έβαλε το Echo στη... συμπίεση και έτσι προέκυψε το μικροσκοπικό Echo Dot. Η απάντηση της Google είναι το Home Mini, η "ζιπαρισμένη" εκδοχή του Google Home. Η κύρια διαφορά του "μεγάλου" από το "μικρό" είναι το ηχείο, το οποίο στο mini δεν προσανατολίζεται στην αναπαραγωγή μουσικής αλλά απλά στην φωνητική επικοινωνία. Μάλιστα, το Home Mini είναι και πολύ φθηνότερο του μεγάλου του αδελφού. Στο άλλο άκρο του φάσματος, έχουμε και το Google Home Max, το οποίο διαθέτει τέσσερα ηχεία και ειδικές τεχνολογίες (με Artificial Intelligence βεβαίως βεβαίως) ώστε να αποδίδει άψογο ήχο σε οποιονδήποτε χώρο!  

Google Clips

Το τελευταίο προϊόν που παρουσίασε η Google είναι μια μικροσκοπική... κάμερα! Για να μπορείς να έχεις μια κάμερα, η οποία θα τραβά συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο, επιλέγοντας (προφανώς μέσω AI δηλαδή τεχνητής νοημοσύνης) τις καλύτερες στιγμές, και να είσαι κι εσύ μέσα στο πλάνο! Το Google Clips βγάζει συνεχώς βίντεο, τα οποία μετά "ξεδιαλέγεις" και κρατάς είτε συγκεκριμένα καρέ ως φωτογραφίες, είτε μικρά κλιπάκια.Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και άλλα προϊόντα που παρουσίασε η Google, όπως ένα σετ ασύρματα ακουστικά (Pixel Buds) και ένα VR headset για τα Pixel 2 (Daydream View), μείνετε συντονισμένοι στη συχνότητα του Public Blog! Καθώς θα γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και νέες πληροφορίες, θα σας κρατάμε ενήμερους!