Διαλέγουμε air condition: Ο χώρος σου έχει τον αέρα που του δίνεις!

Περίληψη: Τα σύγχρονα κλιματιστικά, παράλληλα με την υψηλή απόδοση και την ενεργειακή εξοικονόμηση, έχουν ενσωματώσει καινοτόμες...

Τα σύγχρονα κλιματιστικά, παράλληλα με την υψηλή απόδοση και την ενεργειακή εξοικονόμηση, έχουν ενσωματώσει καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε να βελτιώνουν στο έπακρο τις συνθήκες του χώρου σου.

Μια από τις πιο σημαντικές και δραστικές τεχνολογίες είναι αυτή του ιονιστή, χάρη στην οποία μπορείς να εξασφαλίσεις την πιο καθαρή & υγιεινή ατμόσφαιρα. Ενεργοποιώντας τη σχετική λειτουργία, τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα αντιληπτά, αφού φροντίζει να εξουδετερώνει, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, σκόνη, βακτήρια και μικροοργανισμούς που υπάρχουν στον αέρα του δωματίου σου.

Είναι γνωστό ότι το κλιματιστικό ανακυκλώνει συνεχώς τον αέρα που ήδη υπάρχει στον εκάστοτε χώρο. Αυτό σημαίνει ότι, χωρίς τη λειτουργία και το φιλτράρισμα του ιονιστή, οι ρύποι και τα σωματίδια όχι απλά θα παρέμεναν στην ατμόσφαιρα, αλλά -το χειρότερο όλων- θα τα εισπνέαμε.

Πώς, όμως, λειτουργεί ο ιονιστής και παρέχει τέτοια θεαματικά αποτελέσματα; Κράτα σημειώσεις: Οι ρύποι που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα αποτελούν θετικά φορτισμένα σωματίδια. Αυτό το χαρακτηριστικό το εκμεταλλεύεται ο ιονιστής, που απελευθερώνει αρνητικά ιόντα, με στόχο να προσκολληθούν στους ρύπους. Τα νέα σωματίδια που δημιουργούνται είναι πιο βαριά, με αποτέλεσμα να καταλήγουν, λόγω βαρύτητας, πιο κοντά στο πάτωμα και έτσι παύουν να κυκλοφορούν στον αέρα που εισπνέουμε.

Το βασικότερο όλων βέβαια, όπως και για κάθε νέα τεχνολογία, είναι να αντιλαμβανόμαστε και να αναγνωρίζουμε όλα τα οφέλη του. Αν υποφέρεις από αλλεργίες ή άσθμα, τότε γνωρίζεις πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι ο αέρας που αναπνέεις να είναι καθαρός και απαλλαγμένος από βλαβερά σωματίδια. Σκέψου πόσο μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους ή τα βρέφη, τα οποία είναι πιο ευπαθή και επιρρεπή σε ασθένειες!

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ενσωματωμένου ιονιστή είναι η εξάλειψη των οσμών. Οι λόγοι ύπαρξης δυσάρεστων μυρωδιών μπορεί να είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα το μαγείρεμα, το κάπνισμα ή η παρουσία κατοικίδιων, αλλά ο ιονιστής μπορεί να σας απαλλάξει πανεύκολα, φροντίζοντας για ευχάριστο και άνετο περιβάλλον.

Για να επιτευχθούν τα ευεργετικά αποτελέσματα του ιονιστή, δεν χρειάζεται να είναι σε λειτουργία όση ώρα λειτουργεί και το κλιματιστικό. Με μία περίπου ώρα κάθε μέρα - ανάλογα φυσικά και με τη δραστηριότητά σας στον χώρο - ο αέρας καθαρίζει θεαματικά.

Για ό,τι αναζητάς σχετικά με τα air condition, η απάντηση βρίσκεται στο public.gr: Εκτός από την αναλυτική παρουσίαση των μοντέλων, δημιουργήσαμε για σένα έναν αναλυτικό οδηγό αγοράς, για να βρεις το κατάλληλο με βάση τις ανάγκες σου!