Διαλέγουμε air condition: focus στα φίλτρα και τον ιονιστή!

Περίληψη: Καιρός για νέο air condition: Δίνουμε έμφαση σε όσα θα μας εξασφαλίσουν καθαρή ατμόσφαιρα, δηλαδή τον ιονιστή και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα. Κρατήστε σημειώσεις!

Ναι, το καλοκαίρι μπορεί να ξεκίνησε μόλις επίσημα αλλά η ζέστη είναι ήδη εδώ για τα καλά. Αν έχεις αποφασίσει να ανανεώσεις το κλιματιστικό σου ή να εξοπλίσεις με νέο air condition κάποιο δωμάτιο του σπιτιού, πάμε να διαλέξουμε το κατάλληλο βήμα-βήμα.

Τα σύγχρονα κλιματιστικά, παράλληλα με την υψηλή απόδοση και την ενεργειακή εξοικονόμηση, έχουν ενσωματώσει καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε να βελτιώνουν στο έπακρο τις συνθήκες του χώρου σου. Δύο από τις σημαντικότερες και πιο δραστικές τεχνολογίες είναι ο ιονιστής και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα, χάρη στα οποία μπορείς να εξασφαλίσεις την πιο καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα.

Είναι γνωστό ότι ο μηχανισμός του κλιματιστικού ανακυκλώνει συνεχώς τον αέρα που ήδη υπάρχει στον εκάστοτε χώρο. Αυτό σημαίνει ότι, χωρίς τη λειτουργία του ιονιστή και το φιλτράρισμα του αέρα, οι ρύποι και τα σωματίδια όχι απλά θα παρέμεναν στην ατμόσφαιρα, αλλά -το χειρότερο όλων- θα τα εισπνέαμε.

Ενεργοποιώντας τη λειτουργία ιονιστή, τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα αντιληπτά, αφού φροντίζει να εξουδετερώνει, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, σκόνη, βακτήρια και μικροοργανισμούς που υπάρχουν στον αέρα του δωματίου σου. Πώς, όμως, λειτουργεί ο ιονιστής και παρέχει τέτοια θεαματικά αποτελέσματα;

Κράτα σημειώσεις: Οι ρύποι που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα αποτελούν θετικά φορτισμένα σωματίδια. Αυτό το χαρακτηριστικό το εκμεταλλεύεται ο ιονιστής, που απελευθερώνει αρνητικά ιόντα, με στόχο να προσκολληθούν στους ρύπους. Τα νέα σωματίδια που δημιουργούνται είναι πιο βαριά, με αποτέλεσμα να καταλήγουν, λόγω βαρύτητας, πιο κοντά στο πάτωμα και έτσι παύουν να κυκλοφορούν στον αέρα που εισπνέουμε.

Το βασικότερο όλων βέβαια, όπως και για κάθε νέα τεχνολογία, είναι να αντιλαμβανόμαστε και να αναγνωρίζουμε όλα τα οφέλη του. Αν υποφέρεις από αλλεργίες ή άσθμα, τότε γνωρίζεις πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι ο αέρας που αναπνέεις να είναι καθαρός και απαλλαγμένος από βλαβερά σωματίδια. Σκέψου πόσο μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους ή τα βρέφη, τα οποία είναι πιο ευπαθή και επιρρεπή σε ασθένειες!

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των κλιματιστικών με ενσωματωμένο ιονιστή είναι η εξάλειψη των οσμών. Οι λόγοι ύπαρξης δυσάρεστων μυρωδιών μπορεί να είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα το μαγείρεμα, το κάπνισμα ή η παρουσία κατοικίδιων, αλλά ο ιονιστής μπορεί να σας απαλλάξει πανεύκολα, φροντίζοντας για ευχάριστο και άνετο περιβάλλον.

Όσα σωματίδια… ξεφύγουν από τον ιονιστή θα τα πιάσει το φίλτρο ενεργού άνθρακα. Η διαφορά του από ένα συμβατικό φίλτρα αέρα είναι η πορώδης επιφάνειά του. Αυτό τα βοηθά να συγκρατούν μεγαλύτερο ποσοστό σωματιδίων του αέρα. Τα φίλτρα άνθρακα, όπως και ο ιονιστής, μπορούν να απαλλάξουν και αυτά το χώρο από οσμές, αφήνοντας έτσι πιο καθαρή την ατμόσφαιρα.

Για να επιτευχθούν τα ευεργετικά αποτελέσματα του ιονιστή, δεν χρειάζεται να είναι σε λειτουργία όση ώρα λειτουργεί και το κλιματιστικό. Με μία περίπου ώρα κάθε ημέρα - ανάλογα φυσικά και με τη δραστηριότητά σας στον χώρο - ο αέρας καθαρίζει θεαματικά. Τα φίλτρα άνθρακα από την άλλη είναι πάντα εκεί για να αιχμαλωτίσουν τα σωματίδια που δεν θα μπορούσε να κρατήσει ένα απλό φίλτρο.

Για ό,τι αναζητάς σχετικά με τα air condition, η απάντηση βρίσκεται στο public.gr: Εκτός από την ολοκληρωμένη παρουσίαση των μοντέλων, δημιουργήσαμε για σένα έναν αναλυτικό οδηγό αγοράς, για να βρεις το κατάλληλο με βάση τις ανάγκες σου! Φρόντισε το καινούργιο σου κλιματιστικό να έχει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες καθαρισμού του αέρα για να έχεις πάντα μία υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι!