Διαβάζοντας στα ελληνικά την απολαυστική αυτοβιογραφία του Moby!

Περίληψη: «Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει να πει αυτός για τη ζωή του. Ήσυχος φαίνεται»...

«Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει να πει αυτός για τη ζωή του. Ήσυχος φαίνεται» μου είπε μια φίλη όταν με είδε να διαβάζω την αυτοβιογραφία του Moby με τίτλο Porcelain, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις δυναμικά ανερχόμενες εκδόσεις ΡΟΠΗ. Γνωστός ως ο καραφλός τύπος που έφερε στο mainstream την electronica στα τέλη των 90’s με το άλμπουμ “Play”, o ίδιος επιλέγει να ξεκινήσει το βιβλίο του στα 1989 και να το σταματήσει το 1999, ακριβώς στο σημείο που απογειώθηκε η καριέρα του.[caption id="attachment_34916" align="alignnone" width="792"]Moby : Ένας απο τους πιο σημαντικούς μουσικούς της εποχής μας ! Moby : Ένας απο τους πιο σημαντικούς μουσικούς της εποχής μας ![/caption]  Εν μέρει, η φίλη μου είχε δίκιο. Κατά έναν τρόπο, στο “Porcelain” ο Μοby δικαιώνει πράγματι τον χαρακτηρισμό του ανθρώπου χαμηλών τόνων. Κανέναν δε βλάπτει και το μόνο που θέλει είναι να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Να γίνει μουσικός. Γύρω του όμως, οι εντάσεις είναι υψηλές και τα πάντα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα: Μεταμεσονύχτια ρέιβ πάρτι σε έρημα υπόγεια και εγκαταλελειμμένες αποθήκες, πόρνες που περπατούν μέσα στο αίμα και τα εντόσθια στη συνοικία των χασάπικων, παράξενοι αντιήρωες που επινοούν έναν δικό τους κόσμο, αδιέξοδες ερωτικές σχέσεις. Στο φόντο όλων αυτών, από κατακερματισμένη sin city η Νέα Υόρκη εξελίσσεται σε αλλόκοτη μεγαλούπολη, όπου οι πλούσιοι επιδεικνύονται και οι φτωχοί χαροπαλεύουν. Και παράλληλα έχουμε την άνθηση της αντεργκράουντ χιπ χοπ και χάουζ σκηνής του τέλους της δεκαετίας του 1980 και τη γέννηση της γενιάς των κλαμπ και του ρέιβ.Δείτε παρακάτω ένα απολαυστικό- βίντεο εισαγωγή στο βιβλίο!Το στοιχείο πάντως που κάνει αυτή την αυτοβιογραφία ξεχωριστή, έγκειται στην κυνική ματιά του Moby. Δίπλα στις στιγμές που νιώθει πως κάνει ένα βήμα μπροστά στη ζωή ή την καριέρα του, υπάρχουν οι αποτυχίες του, στις οποίες επιστρατεύει το άκρως γοητευτικό αυτοσαρκαστικό χιούμορ του. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Την επομένη πήγα στο Χίθροου, όπου θα έπαιρνα την πτήση της επιστροφής για Νέα Υόρκη. Είχα εμφανιστεί στο Top of the Pops, μουσικό θεσμό που καθιέρωνε ινδάλματα. Μπήκα στο τέρμιναλ περιμένοντας ότι ο κόσμος θα συνωστιζόταν ζητώντας αυτόγραφο, αλλά δε με πρόσεξε κανείς. Πέρασα τον έλεγχο και προχώρησα στην πύλη. Κανείς δεν έπεσε στα πόδια μου ικετεύοντας για μια φωτογραφία, ούτε ήθελε να αγγίξει το στρίφωμα του τζιν μου».Είναι αυτού του τύπου οι ιστορίες, τελικά, που κάνουν το “Porcelain” απολαυστικό, κοροϊδεύοντας τις προκαταλήψεις γύρω από τη διασημότητα και στρέφοντας την προσοχή μας στην ομορφιά του ταξιδιού προς αυτήν. 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
5 τυχεροί κερδίζουν το βιβλίο, το LP & συλλεκτικό t-shirt!Τα Public, δίνουν δώρο σε 5 τυχερούς νικητές που θα πάρουν μέρος στην κλήρωση συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα :- 5 αντίτυπα του Porcelain- 5 συλλεκτικά βινύλια που επανακυκλοφόρησαν με αφορμή το βιβλίο και περιλαμβάνουν remixes 4 παλαιότερων επιτυχιών του MOBY: “Go,” “Porcelain,” “Natural Blues” and “Feeling So Real.”   - 5 Τ-shirt  με το εξώφυλλο που σχεδίασε αποκλειστικά για την Ελληνική έκδοση ο TeoKon design

*Η φόρμα συμμετοχής θα κλείσει την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 12.00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα, στις 14.00 και θα λάβουν τα δώρα τους ταχυδρομικώς.

*Δες τους Όρους Συμμετοχής στην Κλήρωση εδώ.