Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: η προπώληση ξεκίνησε!

Περίληψη: Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στήθηκε με τις καλύτερες προδιαγραφές: με την καλλιτεχνική του...

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στήθηκε με τις καλύτερες προδιαγραφές: με την καλλιτεχνική του διεύθυνση στα έμπειρα χέρια της Λίντας Καπετανέα, μιας από τις πιο σημαντικές χορογράφους και χορεύτριες (εντός και εντός Ελλάδας), και ένα πλούσιο, σωστά δομημένο πρόγραμμα. Η διάρκειά του μεγάλωσε - γιατί όλα τα ωραία πρέπει να κρατάνε περισσότερο. Αυτή η κορυφαία συνάντηση δημιουργών του σύγχρονου χορού στη χώρα μας πραγματοποιείται για 24η συνεχή χρονιά και θα κρατήσει από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου 2018.Τι θα περιλαμβάνει εν συντομία το φετινό φεστιβάλ; Είκοσι ξένους δημιουργούς, εκ των οποίων οι δέκα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικούς έλληνες ερμηνευτές, μεγάλους δασκάλους του χορού, μία παγκόσμια πρεμιέρα και χορευτικές παραστάσεις που συνδυάζουν πολλά και διαφορετικά είδη: από σύγχρονο τσίρκο ως street dance αλλά και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ιδού το βίντεο με τις ομάδες που συμμετέχουν:

Οι ξένοι δημιουργοί που το φετινό καλοκαίρι δίνουν ραντεβού στην Καλαμάτα προέρχονται από Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Βέλγιο, Μοζαμβίκη, Ελβετία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισραήλ, Σουηδία και Ιρλανδία. Μεταξύ αυτών, πρωταγωνιστούν ο Olivier De Sagazan, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Josef Nadj, που θα συμμετέχει με παράσταση αλλά και έκθεση φωτογραφίας, ο πρωτοπόρος Wim Vandekeybus με την ιστορική ομάδα Ultima Vez, η Svalbard Company, το δίδυμο Marquese Scott και Poppin John, που επίσης πρωτοεμφανίζονται στην Ελλάδα, η Compañia Sharon Fridman, που ανοίγει θεαματικά το Φεστιβάλ και άλλοι πολλοί και αξιόλογοι.

Το πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα το βρείτε αναλυτικά εδώ.Ήδη ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων, από τις 16 Απριλίου, και όσοι ενδιαφέρεστε θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Public και στο tickets.public.gr!